Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Százszázalékos állapotban vagyok”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a tervek szerint a magyar válogatott hosszú ideje sérüléssel bajlódó kiválósága szombaton végre bemutatkozhat új csapatában, melyhez még tavaly decemberben szerződött…

(Photo by Johann Schwarz/SEPA.Media /Getty Images)

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapatának amerikai vezetőedzője, Jesse Marsch a csütörtöki sajtótájékoztató keretén belül erősítette meg, hogy a csapat magyar játékosa, Szoboszlai Dominik a hosszú kihagyás után újra bevethető, és a szombati edzőmérkőzésen játszani fog. Ennek alkalmából a Nemzeti Sport megszólaltatta a kiváló középpályást:

“Nehezen éltem meg az elmúlt hónapokat, de mivel nem tudtam pontosan, milyen jellegű sérüléssel állok szemben, és korábban nem kellett hónapokat kihagynom, eleinte bizakodó voltam. Sajnos hamar kiderült, ez nem az a sérülés, amelynél könnyen megállapítható a felépülés időtartama. Két lipcsei csapattársam, Emil Forsberg és Tyler Adams is átesett már ezen a gyulladáson, mindketten hét-nyolc hónapig bajlódtak vele. Sokat beszéltem velük erről, de mivel az első vizsgálatok után csak néhány hónap rehabilitációról volt szó, úgy készültem, a válogatotthoz már néhány Bundesliga-meccsel a lábamban csatlakozhatok. Sajnos nem így történt.

Sajnos alvás közben is sokszor arra ébredtem, hogy belenyilall a fájdalom. Ahogy korábban, most is megvoltak a rövid távú céljaim, első körben a bemutatkozás Lipcsében, majd az, hogy az Európa-bajnokság rajtjára százszázalékos állapotba kerüljek. Mentálisan az volt a legnehezebb, hogy nem tudtam elérni az általam felállított célokat, minden egyre csak tolódott. Januártól kezdve rendszeresen konzultáltunk az orvosi stábbal, utána rehabilitációs munkát végeztem, a nehéz pillanatokban próbáltam erőt meríteni abból, hogy visszanéztem egy-két korábbi meccsemet, illetve a lehető legtöbb időt próbáltam a családommal és a barátaimmal tölteni. Nem tűntem el a világ elől, de mint említettem, ez a sérülés annyira kiszámíthatatlan, hogy felelőtlenség lett volna bármit ígérni, vagy esetleg olyat mondani, ami nem egyértelmű a nyilvánosság számára. Az Eb idején pedig nem akartam, hogy bármi elvonja a figyelmet a csapatról.”

Elmondhatom, százszázalékos állapotban vagyok, teljes értékű edzésmunkát végzek. Az első hetet úgy építettük fel, hogy ne kapjak azonnal maximális terhelést, fokozatosan csatlakoztam a munkába, de már egyetlen gyakorlatot sem hagyok ki, szombaton pedig az első edzőmérkőzés következik az AZ ellen. Mentálisan próbatételt jelentett ez a fél év, de úgy érzem, megerősített. Most már csak arra összpontosítok, hogy a rajtra megfelelő állapotba kerüljek, és hogy a vb-selejtező őszi meccsein Marco Rossi számolhasson velem.”