Tokió 2020: egygólos győzelemmel négy között a brazilok

A csoportkör küzdelmeinek lezárása után a szombati napon már a negyeddöntőket rendezik meg a tokiói olimpiai játékok férfi labdarúgótornáján…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Az esélyesebb Brazília ha nem is könnyen, de 1-0-s győzelemmel jutott tovább Egyiptom ellen a maga negyeddöntőjéből. A Selecao továbbjutást érő gólját a Herthában légióskodó Matheus Cunha szerezte az első félidő hajrájában Richarlison előkészítéséből. Bár a továbbiakban is több helyzete volt a braziloknak, nem tudták kihasználni őket, így a találkozó egészen a végéig szoros volt, és benne volt a lehetőség, hogy az afrikaiak akár kiegyenlíthetnek, azonban ez végül elmaradt, érvényesült a papírforma.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, negyeddöntő:
Brazília – Egyiptom 1-0 (1-0)

Gólszerző: Matheus Cunha (37.), ill.

Eközben a csoportkört hibátlanul abszolváló házigazda Japán válogatottja csak büntetőkkel múlta felül Új-Zélandot a gól nélküli döntetlen után. A favorit mindkét félidőben fölényben játszott, de kevés komoly lehetőséget tudott kidolgozni, az óceániaiak jól álltak a sarat, és 120 percen megóvták kapujukat a góltól, eljutottak egészen a tizenegyespárbajig. A szétlövés során viszont a házigazdák közül négyből négyen nem rontottak, miközben új-zélandi részről ketten is rontottak, így Japán készülhet a spanyolok elleni elődöntőre.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, negyeddöntő:
Japán – Új-Zéland 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) – büntetőkkel: 4-2

Gólszerzők: ill.

Tokió 2020, férfi labdarúgótorna

Negyeddöntők:

Spanyolország – Elefántcsontpart 5-2 – hosszabbítás után
Japán – Új-Zéland 1-0 – büntetők után
Brazília – Egyiptom 1-0
Dél-Korea – Mexikó