Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a Chelsea legyőzte az Arsenalt az előrehozott londoni derbin – videóval

Az Arsenal az előszezoni felkészülés részeként a Chelsea-vel találkozott az Emirates stadionban az augusztus 13-i Premier League-nyitány előtt. A kékek valamennyivel jobban játszottak, és bár az Ágyúsok is gólt szereztek, a Chelsea többet lőtt, amikkel a végén megnyerték a mérkőzést. 

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Az első félidőben a Chelsea játszott kisebb fölényben, több és veszélyesebb helyzeteik is voltak. A 20. percben Ziyech akár vezetést is szerezhetett volna, amikor teljesen üresen mehetett a kapunak, ám Werner nem vette észre, és a passz előtt a védők elvették tőle a labdát. Az első gólt végül a 26. percben szerezték meg, amikor Partey-n simán futott át Werner, aki most jól látta meg, hogy érkezik Havertz, a német támadó pedig a passz után betalált a hálóba. A 43. percben Ziyech még távolról próbálkozhatott, de a labda elkerülte a kaput, majd ezzel le is zárult a játékrész, ráadásul úgy tűnik, hogy Thomas Partey is megsérült.

A Chelsea cserélt sokat a szünetben, az Arsenalnál csak a Brightonból érkező új igazolást, Ben White-ot mutatták be. A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a játék, és az Arsenal első igazán nagy helyzete is megérkezett az 50. percben, amikor Pepe távoli, de egész jó lövését ütötte ki a kapus szögletre. Az 54. percben viszont akár 2-0 is lehetett volna White és Chambers bénázása után, de Ziyech hiába mehetett egyedül, hatalmasat hibázott és elvétette a kaput. A 69. percben viszont jött Xhaka, és kiegyenlített az Arsenalnak egy nagyon szép fejessel. Nem tartott sokáig az Ágyúsok öröme, hiszen már a 72. percben ismét vezetést szerzett a Chelsea, ekkor Bellerin tálalta a labdát Abraham elé, aki köszönte szépen és belőtte a hálóba a játékszert. Az Arsenal is lecserélte már a fél csapatát, de így sem tudott már ismét kiegyenlíteni, bár volt egy majdnem góljuk a 82. percen, amikor Joe Willock lövése a felsőlécről a gólvonalra pattant, ám a technika nem jelzett, hogy gól lett volna, így pedig a végén London kék oldala ünnepelhetett.

Arsenal – Chelsea 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Xhaka (69.) ill. Havertz (26.), Abraham (72.)
Sárga lap: Tavares (86.) ill. Kovacic (42.), Zappacosta (54.)
Kiállítás: – ill. –