Honvéd: “Százéves tradíciót szednek szét a videóbíróval”

A Budapest Honvéd csapata hazai vereséggel kezdte a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2021-2022-es idényét, miután egy 1-0-nál történt kiállítás után 4-1-re veszített a Debrecen ellen…

 

A vereséggel rajtoló Budapest Honvéd csalódott vezetőedzője, Horváth Ferenc szokásához híven, nem rejtette véka alá véleményét:

“El is dönthettük volna a mérkőzést. Minden ült, amit akartunk: frissek és gyorsak voltunk, sok helyzetünk és szögletünk volt, birtokoltuk a labdát. Ha rúgunk még egyet, másképp alakulnak a dolgok. A második félidőről nehéz beszélni, hogy most ez a VAR hasznos vagy nem hasznos, érdekes dolog. Ki dönti el, hogy mit néznek vissza? Klemenz első sárga lapját miért nem nézték vissza? A harmadik gól előtt miért nem nézték vissza, hogy kint volt-e előtte a labda? Százéves tradíciót szednek szét ezzel. Folyamatosan áll a játék, ugyanannyit fog elvenni a VAR, mint amennyit vissza fog adni. Szerintem ez teljesen feleslegesen mesterkéltté tette az egész labdarúgást. Korábban is ez volt a véleményem, most hatványozottan, mert a VAR miatt történtek velünk a dolgok. A csapat nyerni akart az utolsó pillanatig, mindenki odatette magát, lehetett látni a csapaton, hogy jó formában van, megy előre, ez egy másik Honvéd, mint ami volt.

A Honvéd attól lett más, hogy kiállítottak egy embert, dupla büntetés volt, mert tizenegyes is járt mellé. Ezt nem volt könnyű feldolgozni, kaptunk még egyet, aztán eszeveszett rohanás volt mindent vagy semmit alapon. A szituációt egy pillanatra láttam csak visszanézve, a könyökét találta el a labda, azért még plusz meg is büntetni… Nem kereste a labdát, kifordult, eltalálta a könyökét. Ezért ekkora büntetést adni a csapatnak nem feltétlenül igazságos.”

A Honvéd a bajnokság második fordulójában az MTK Budapest ellen vívhat fővárosi rangadót a javítás reményében.