Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Bevette a Bozsik Arénát a Debrecen!

Elsőként a frissen feljutó Debrecen látogathatott el az újonnan épült Bozsik Arénába. A Honvéd nagyon jól játszott az első félidőben, de a második játékrészben a videóbíró ítélete nem nekik kedvezett…

Nagyon bekezdett a Honvéd az első hazai bajnokiján az új stadionban. A 7. percben Eppel szerezhette volna meg a találkozó első gólját, de Kosicky hárítani tudta a közeli lövését. A félidő felénél újabb bravúrt kellett bemutatnia a debreceni kapusnak, aki Nono lövését védte a kapufára. A 36. percben viszont már a hálóőr is tehetetlen volt. Egy szögletet követően Bőle kapásból ballal kapura tette a játékszert, ami a kapufáról be is pattant, 1-0! Összességében a szünetre úgy vonulhatott a Honvéd, hogy teljesen megérdemelten szerezték meg a vezetést.

A második játékrész első komoly történésére a 60. percig kellett várni, ekkor ugyanis büntetőt ítélt a játékvezető a Debrecen ja1vára és a hazaiaktól kiállította Klemenzet, aki a második sárgáját gyűjtötte be kezezés miatt. A tizenegyest Dzsudzsák magabiztosan értékesítette, 1-1! 5 perccel később már előnyben volt a Loki. Egy kisszöglet után érkező beadásra csapott le Bárány, aki Eppel mögül bújt ki és továbbította a hálóba a labdát, 1-2! Ezt követően a Honvéd mindent megpróbált az egyenlítés érdekében még 10 emberrel is, de nem jártak sikerrel. A találkozót a 82. percben tudta lezárni a DVSC Bévárdi egyéni alakításának köszönhetően, aki gyönyörűen fordult le védőiről, majd mattolta Szappanost, 1-3! A ráadásban még Ugrai is bevette a Honvéd kapuját, beállítva ezzel az 1-4-es végeredményt. A Debrecen tehát győzelemmel tért vissza az élvonalba, míg a Honvéd vereséggel avatta fel a bajnokságban a Bozsik Arénát.


Honvéd – DVSC 1-4 (1-0)
Helyszín:
Bozsik Aréna Vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők: Bőle (36.) ill. Dzsudzsák (60. – büntető), Bárány (65.), Bévárdi (82.), Ugrai (90+5.)
Sárga lapok:
Tamás (32.), Klemenz (43.), Nagy D. (69,), Nono (70.) ill. Charleston (35.), Kusnyír (90+4.)
Kiállítás: Klemenz (59.) ill. –

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Paks 2-3 Mezőkövesd
Gyirmót 1-1 MTK

Szombat:
FTC 1-2 Kisvárda
Honvéd 1–4 Debrecen

Vasárnap:
17:45 Zalaegerszeg – MOL Fehérvár (Tv: Duna World)
20:00 Újpest – Puskás Akadémia (Tv: Duna World)

A bajnokság aktuális állása: