Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: tizenegyesekkel nyerte a Cadiz a Carranza-kupát az Atletico ellen – videóval

A Carranza-kupát 1955 óta rendezik meg Sevilla tartomány korábbi kormányzójának, a cádizi születésű Ramón de Carranzának tiszteletére, és ezúttal a Cadíz otthon tudta tartani a trófeát.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Az első lehetőséget az Atletico alakította ki a 16. percben, de Lemar szabadrúgása nem talált kaput. A 20. minutumban Carrasco tette Garcés elé a labdát, de nem tudott betalálni a fiatal spanyol. Egy perccel később a Cadiz is villant, de Oblak bravúrral hárított. A 28. percben ismét Cadiz-helyzet következett, de Negredo mellé fejelt. A 41. percben megszerezte a vezetést Simeone csapata, Carrasco volt eredményes (0-1). A második félidőben kevesebb lehetőséget alakítottak ki a csapatok, inkább a Cadiz volt veszélyes. A 63. percben Perea veszélyeztetett, a 78. percben pedig Oblaknak kellett védenie. A 86. percben egyenlített a Cadiz, Perea talált be, ezzel a góllal kialakította a végeredményt (1-1). Mivel a mérkőzést a Carranza-kupáért vívták a felek, így jöhetett a tizenegyespárbaj, melyben jobban koncentrált a Cadiz, így ők hódították el a kupát.

Cadiz – Atletico Madrid 1-1 (0-1) tizenegyespárbaj után:
Gólszerzők: Perea (86.), ill. Carrasco (41.)


Az első lehetőséget a Milan alakította ki, a 15. percben Brahim cselei után Castillejo lőhetett, de Mamardashvili védett. A 29. percben ismét a Milan kerülhetett volna helyzetbe, de Ballo-Touré beadása pontatlan volt. A 39. percben ismét Ballo-Touré futott fel, de lövése fölé ment. A 42. percben betalált a Milan, de Leao gólját les miatt érvénytelenítették. A 60. percben ismét Milan-lehetőséget láthattunk, de Brahim lövését védte a Valencia kapusa. A 76. percben Theo került helyzetbe, de Mamardashvili ezúttal is hárított. A Valencia egész meccsen alig tudott lehetőségeket kidolgozni, de azzal a kevéssel sem tudott élni, míg a milánóiak rendre pontatlanok voltak kapu előtt, így döntetlent játszottak a csapatok. A tizenegyespárbajban viszont a valenciaik összpontosítottak jobban, így ők örülhettek a végén.

Valencia – AC Milan 0-0