Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kizárás és helycsere Olaszországban – HIVATALOS

A korábbi sikertelen tárgyalásoknak köszönhetően végül a Lega B érvényben hagyta az eddigi döntést, és a Chievo Verona csapata a kizárás sorsára jutott az olasz másodosztályból…

 

Miután ezidáig minden érintett szervezet elutasította a Chievo Verona csapatának fellebbezését, melyet az anyagi okok miatt a másodosztályú versenyengedély megvonása miatt tettek, az olasz másodosztály (Serie B) vezetése hivatalosan is bejelentette az együttes kizárását.

A Lega B közlemény formájában azt is tudatta, hogy a “repülő szamarak” megüresedett helyén a tavalyi legjobb kieső Cosenza csapata vehet részt a Serie B 2021-2022-es idényében.

Az élvonalban 2001-től 18-ból 17 szezont lehúzó Chievo a 2018-2019-es szezon végeztével sereghajtóként esett ki a Serie A-ból, azóta pedig az elmúlt két idényben nem tudta kiharcolni a feljutást a másodosztályból. A mostani döntések értelmében csak a Serie D-ben indulhatnak el ősszel, és éppúgy a visszasorolás sorsára jutnak, mint az elmúlt években többek közt a Palermo, a Bari, a Siena vagy a Cesena csapata.