Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérne hazájába a City sztárja – sajtóhír

Szigetországi sajtóinformációk szerint a Manchester City meghatározó játékosa akár már idén nyáron elhagyná a BL-döntős együttest…

(Photo by Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

A 90min információi szerint Aymeric Laporte már olyannyira nem érzi jól magát a Manchester City kötelékében, hogy már ezen a nyáron szeretne visszatérni Spanyolországba.

Mint ismeretes, a 27 esztendős védő Franciaországban látta meg a napvilágot baszk származásúként, ezért a gyökereit rendkívül komolyan vevő Athletic Club csapatában nevelkedett, amelynek felnőtt csapatát 2012-től egészen 2018-ig szolgálta. Laporte több mint 200 tétmérkőzésen játszott a bilbaói csapat színeiben, majd 2018 januárjában 57 millió font ellenében átigazolt a City-hez, ahol szintén hamar alapember lett. Klubváltása és meghatározó szerepe ellenére azonban a francia válogatottba továbbra sem hívták meg, így a mostani Európa-bajnokság előtt felvette a spanyol állampolgárságot, és az idei kontinenstornán már a hispán gárda színeiben szerepelt.

A rutinos hátvéd három és fél éve szolgálja a City-t, ezalatt 111 tétmérkőzésen vállalt fellépést, a legutóbbi idényben sérülései mellett 16 bajnokin és összesen 27 tétmérkőzésen szerepelhetett.