Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG kibérelte az Eiffel-tornyot – sajtóhír

Az El Chiringuito TV munkatársa, José Álvarez arról számolt be, hogy a Paris Saint-Germain eddig nem ismert okokból augusztus 10-re lefoglalta az Eiffel-tornyot.

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

A spanyol sportújságíró hozzáteszi, a francia klub legutóbb 2017-ben, Neymar érkezésekor vette ki a francia főváros ikonikus építményét. Ennek lehetséges oka lehet az FC Barcelonától távozó Lionel Messi esetleges szerződtetése, majd bejelentése.

Az AP amerikai hírügynökség információi szerint Messi már megkereste a PSG argentin vezetőedzőjét, Maurico Pochettinót. A névtelenséget kérő informátor elárulta, hogy a PSG vezetői először felmérik, hogy mekkora bevételhez juthatnának Messi leigazolásával, mert bár a francia klub megengedheti magának, hogy hatalmas fizetést adjon Messinek, de közben be kell tartania az UEFA pénzügyi szabályait.

A PSG legutóbbi, a 2019–2020-as idényre vonatkozó beszámolója szerint a bérköltség 414.4 millió euró, a bevétel pedig 560 millió euró volt. A csapat legjobban kereső játékosa a brazil Neymar és a francia világbajnok Kylian Mbappé. Előbbi a hírek szerint lemondana a 10-es mezről Messi kedvéért.

A PSG idén nyáron már három sztárjátékost igazolt ingyen: az olasz Gianluigi Donnarumma, a spanyol hátvéd Sergio Ramos és a holland középpályás Georginio Wijnaldum szerződése is lejárt előző csapatánál. Mindannyian körülbelül tízmillió eurós éves fizetést garantáló szerződést írtak alá.