Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: sajtótájékoztatót tartott az elnök

Ahogyan arról beszámoltunk, a csütörtök esti órákban robbant ki a hír, mely szerint a Barcelona együttese nem tudja meghosszabbítani Lionel Messi szerződését, így klub emblematikus figurája távozik a katalán egylettől. Péntek délelőttre a katalán klub első embere sajtótájékoztatót ígért…

(Photo by David Ramirez/DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

A péntek délelőtti órákban tartott sajtótájékoztatón a Barcelona elnöke, Joan Laporta a klub kétségbeejtő anyagi helyzetéről adott tájékoztatást, és Lionel Messi távozásának körülményeit ecsetelte:

“Megegyeztünk Lionel Messivel a közös folytatásról, öt éves szerződést írt volna alá, de csupán 2 éves fizetését kapta volna meg. Leo elfogadta minden gond nélkül. Meg voltunk győződve róla, hogy minden rendben, de aztán jött a La Liga és nem engedte a hosszabbítást. Sajnos Messivel véget ért az egyezkedés, a La Liga szabályai miatt nem tudtuk beregisztrálni, mert nem rugalmasak a fizetési sapkát illetően. Nem írhatunk alá egyetlen szerződést sem 50 évre, azért, hogy Leo Messi hosszabbítani tudjon.

A Barcelonának egy olyan egyezséget kellett volna kötnie, amivel 50 évre feladta volna a televíziós jogdíjakból befolyó bevételeinek egy részét. Ez azt jelenti, hogy egy olyan döntést kellett meghoznom, amivel a több mint százéves klubot helyeztem előtérbe. A Barcelona mindennél és mindenkinél nagyobb lesz, még világ legjobb játékosánál is. Ahhoz, hogy anyagilag rendet tegyünk a Barcelonánál, együtt kellett működnünk a ligával.”

Mindemellett a sportvezető részletes tájékoztatást adott arról, hogy a csapat anyagi helyzete még rosszabb, mint amennyire eredetileg számítottak a tavaszi elnökváltást követően: “azt szeretném mondani, hogy a klubot borzasztó pénzügyi helyzettel vettük át. Szinte egyáltalán nem tudunk költekezni, s ezt tudtuk, amikor ide kerültünk. De el kell mondanom, sokkal rosszabb számokkal szembesültünk, mint amit nekünk először prezentáltak a klubnál.”

Messi a 2004-es debütálása óta minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a klub színeiben.