Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iheanacho büntetője döntött, a ManCity elbukta a Szuperkupát! – videóval

Vereséggel indította a 2021–2022-es szezont a Manchester City: az angol bajnok egygólos különbséggel alulmaradt a Leicesterrel szemben az Angol Szuperkupa-mérkőzésen.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A Premier League és az FA-kupa címvédőinek összecsapását a Leicester kezdte jobban: a Rókák részéről Jamie Vardy előtt adódott a legnagyobb lehetőség, ám a manchesteriek kapusa, Zack Steffen hatalmas bravúrral hárítani tudott. Pep Guardiola legénysége egy veszélyes Ilkay Gündogan-szabadrúgást jegyezhetett fel az első játékrésben, valamint egy büntetőgyanús szituációt, ami után a katalán mester sárga lapot kapott reklamálás miatt. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

A fordulást követően a cserék sem igazán tudták felpörgetni a mérkőzést, még az Égszínkékekhez csereként beálló rekordigazolás, Jack Grealish sem. A találkozó végén jött a dráma, Nathan Aké a becsúszásával tizenegyeshez juttatta Brendan Rodgers fiait: Kelechi Iheanacho köszönte szépen, magabiztosan élt a lehetőséggel a 88. percben – ezzel kialakítva a végeredményt.

A PL-idényt a Wolverhampton ellen kezdő Leicester története során másodszor hódította el az Angol Szuperkupát. Az ezúttal vesztesként levonuló City-játékosok jövőhéten a Tottenham Hotspur ellen kozmetikázhatnak.

FA Community Shield, finálé
Leicester City FC – Manchester City FC 1–0 (0-0)
Helyszín: Wembley Stadion; Játékvezető: Paul Tierney
Gólszerző: Iheanacho (88. – büntető)
Sárga lap: Bertrand (50.), ill. Guardiola (41. – pályán kívül), Dias (87.), Fernandinho (88.)

Leicester: Schmeichel – Ndidi, Söyüncü, Amartey – Pereira, Maddison (Dewsbury-Hall 71.), Tielemans (Soumaré 72.), Bertrand (Thomas 78.) – Barnes (Iheanacho 79.) – Pérez (Albrighton 71.), Vardy (Daka 71.). Vezetőedző: Brendan Rodgers.

ManCity: Steffen – Cancelo, Dias, Aké, Mendy – Gündogan (Rodri 65.), Fernandinho, Palmer (Silva 74.) – Mahrez, Torres (Knight 74.), Edozie (Grealish 65.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

A találkozó videós összefoglalója: