Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: győzelemmel kezdte az új szezont a PSG – Videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) első fordulójában szombat késő délután a Lyon, kora este pedig a PSG is megkezdte a 2021/22-es szezont.

A Lyon csapatára papíron egy könnyű mérkőzés várt, azonban a Brest nem ijedt meg az erősebb játékerőt képviselő OL-től, így megérdemelt egy pontot sikerült elcsípniük idegenben. A vezetést a vendégek szerezték meg a 43. percben Ivan Cardona révén, a 23 éves francia csatár egy kisebb szóló végén 18 méterről lőtt bombaerővel a kapuba, Lopes tehetetlen volt vele szemben (0-1). A Lyonnak pedig csak egy egyenlítésre futotta Islam Slimani részéről a 62. percben, az algériai támadó, Moussa Dembele lefejelt labdáját vette át, majd kapásból lőtt a kapuba, ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt.

Lyon – Brest 1-1 (0-1)
Játékvezető: M. Lesage, Helyszín: Parc Olympique Lyonnais (Lyon)
Gólszerzők: I. Slimani (62.) ill. I. Cardona (43.)

A PSG-nél egy komplett kezdőcsapat hiányzott a szezon nyitányon, azonban így is bombaerős tizenegyet küldhetett fel Mauricio Pochettino. A vezetést meglepetésre a Troyes szerezte meg a 9. percben El Hajjam révén, aki remekül fejelt a kapuba (1-0). Azonban nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis előbb Hakimi tudott egyenlíteni a 19. minutumban (1-1), majd két perccel később Icardi is betalált, így már 21 perc elteltével a párizsiak vezettek (1-2). A találkozó maradék 70 percében pedig semmi komolyabb és említésre méltó lehetőséget nem lehetett feljegyezni, ennek következtében Icardi találata győztesnek bizonyult.

Troyes – PSG 1-2 (1-2)
Játékvezető: A. Delerue, Helyszín: Stade de l’Aube (Troyes)
Gólszerzők: O. El Hajjam (9.) ill. A. Hakimi (19.), Icardi (21.)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista állása