Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: Malcom gólja döntött, Brazília ismét olimpiai bajnok! – videóval

A brazil válogatott megvédte címét férfi labdarúgásban a tokiói olimpián: a dél-amerikaiak hosszabbítás után 2–1-es sikert arattak a Spanyolország elleni fináléban.

(Photo by Zhizhao Wu/Getty Images)

A spanyolok kezdőcsapatában több olyan játékos is helyet kapott, akik a szintén idén nyári Európa-bajnokságon is részt vettek – legyen szó Unai Simónról, Eric Garcíáról vagy éppen Pedriről. Vezetéshez mégis Brazíliai jutott, méghozzá az első játékrész ráadásában, amikor is Matheus Cunha használta ki az ellenfél védelmének bizonytalanságát; előtte a góllövőlistát vezető Richarlison büntetőt rontott.

A fordulást követően Spanyolország cserékkel operált, aminek meg is lett az eredménye: a frissen beállt Carlos Soler labdájára Mikel Oyarzabal érkezett nagyszerűen, a 61. percben tehát kiegyenlítődött az állás. A rendes játékidő nem is hozott több találatot, jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A túlóra első részében ugyan még nem született a döntés, ám a 108. minutumban a csereemberként nyerőembernek bizonyuló Malcom ismét előnyhöz juttatta André Jardine alakulatát – a gólhoz nagyon kellett Antony kiváló indítása is. Spanyol részről erre már nem érkezett válasz, így Brazília története során második alkalommal olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, finálé
Brazília – Spanyolország 2–1 (rendes játékidőben 1–1)
Helyszín: Nissan Stadion; Játékvezető: Chris Beath
Gólszerzők: Cunha (45+2.), Malcom (108.), ill. Oyarzabal (61.)
Sárga lap: Arana (20.), Richarlison (31.), Cunha (64.), Luiz (89.), ill. Garcia (27.), B. Gil (105+1.)

Brazília: Santos – Alves, Nino, Diego Carlos, Arana – Luiz, Guimaraes – Antony (Menino 112.), Cunha (Malcom 91.), Claudinho (Reinier 106.) – Richarlison (Paulinho 114.). Vezetőedző: André Jardine.

Spanyolország: Simon – O. Gil (Vallejo 91.), Garcia, Torres, Cucurella (Miranda 91.) – Zubimendi – Merino (Soler 46.), Pedri – Asensio (B. Gil), Oyarzabal (Mir 104.), Olmo. Vezetőedző: Luis de la Fuente.

A találkozó videós összefoglalója:

A góllövőlista élmezőnye:

(Kép forrása: eredmenyek.com)