Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Waltner a VAR-ral, Horváth csapata kezdésével elégedetlen

Az NB I második fordulójának szombati játéknapján két bajnokit rendeztek – így látták a történteket a vezetőedzők.

Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC 3-2

Pintér Attila (Mezőkövesd):Gratulálok a csapatnak a mai győzelemhez, biztos vagyok benne, hogy most a doki is nagyon büszke lenne rájuk. Fordulatos mérkőzést játszottunk, ahol 1-0-nál és 2-0-nál is meg voltak a lehetőségeink a meccs lezárására, de ezt nem sikerült megtennünk. Szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy ne aludjunk bele a mérkőzésbe, ugyanakkor azt gondolom, hogy a második félidőben előbb kellett volna cserélnem, pont olyan időszakban kaptuk a gólokat, amikor változtatni szerettem volna. Úgy gondolom, hogy a kiállítás után jól reagáltunk, hiszen rögtön sikerült egy piros lapot kiharcolnunk, majd Besirovic szép góllal eldöntötte a meccset, mely után szintén lőhettünk volna még gólt, de nem vagyok elégedetlen. Köszönjük szurkolóinknak a fantasztikus biztatást!” 

Waltner Róbert (ZTE):Azt kell mondjam, hogy fájdalmas vereséget szenvedtünk, a találkozó alakulhatott volna fordítva is. Természetesen mi is tehetünk arról, hogy így alakult, főként a második kiállításunk elkerülhető lett volna. A VAR-technológiával nem vagyok elégedett, két gólt is elvett tőlünk, ráadásul Babatinak volt egy tizenegyes-gyanús szituációja, amit nem vizsgáltak meg. Szünetben azt kértem a csapattól, hogy tegyünk meg mindent a győzelemért, sikerült is visszajönnünk a meccsbe, de a Mezőkövesd szerencsésebb volt ma, mint mi, ezzel együtt természetesen gratulálok nekik a győzelemhez!”

MTK Budapest–Budapest Honvéd 1-0

Giovanni Costantino (MTK):Nagyon türelmesen kellett a meccsen játszani, hiszen tudtuk, hogy nagyon veszélyes a Honvéd. Igyekeztünk lezárni a területeket, szerettük volna, hogy ne jussanak be a védelmünk mögé, ezért picit át is adtuk nekik a kezdeményezést, de nagyon jól és szervezetten védekeztünk. Pontrúgásból sikerült betalálnunk, aztán kontrákból megszerezhettük volna a második gólt is, akkor picit nyugodtabb lehetett volna a meccs vége. Szervezetten, taktikusan játszottunk és megérdemelten nyertünk. Gyirmóton többször el tudott jönni az ellenfél kontrából, ezen szerettünk volna változtatni, és szerintem sikerült is. Változtattunk a játékrendszeren is, három középső védővel léptünk most pályára, de ez nem feltétlenül járt a stílusunk megváltoztatásával. Támadásban másképp építkeztünk, türelmesebbek voltunk. Tudtuk, hogy a Honvéd jó csapat, akár éremesélyes is lehet, ezért nagyon elégedett vagyok azzal a teljesítménnyel, amit ma nyújtottunk. Gyirmóton hiányzott az utolsó 20 méteren az a kis plusz, ami gólhoz vezetett volna. Biztattam ma a játékosokat, hogy hinniük kell a győzelemben és bízniuk kell magukban, hogy három pontot szereznek, hiszen még mindig nagyon sok fiatal játékos van a csapatban. A Kisvárda elleni találkozó teljesen más lesz, talán jobban fog hasonlítani a Gyirmót ellenihez, hiszen a Várda valószínűleg jobban hagy majd minket játszani. Minden edzésen dolgozunk a stílusunkon, és azon, hogy fejlesszük a játékosok technikáját, úgy éreztem, ma kevesebb technikai hibát vétettünk, pontosabban passzoltunk.

Horváth Ferenc (Budapest Honvéd): „Jól kezdtük a mérkőzést, nálunk volt többet a labda, az MTK visszahúzódott a térfelére. Talán először voltak a kapunknál, amikor megkaptuk a gólt. Végig uraltuk az első félidőt, a gond az volt, hogy bár bejuttattuk olyan helyekre a labdát, ahová terveztük, de a kapura lövések, a befejezések hiányoztak. A támadóharmadban nem voltunk elég hatékonyak, addig nagyon jól felépítettük a támadásainkat. Amíg tizenegyen voltunk a pályán, az MTK-nak alig volt helyzete, tehát a védekezés is jól működött. Legfeljebb kontrákból támadtak a mi hibáink után. Azt gondolom, egy döntetlent megérdemeltünk volna. Úgy gondolom, a játékkal nincs gond, csak a befejezésekkel. Mi sem arra számítottunk, hogy két mérkőzés után nulla ponttal állunk, érthető a szurkolók elégedetlensége, feszültsége. Az előző idény sem úgy sikerült, ahogy várták, és ez is egy gyászos kezdés. Aki elviseli a tapsot, annak a füttyöt is el kell viselnie. Mi kerültünk ilyen helyzetbe, nekünk kell belőle kimászni.”