Komoly erősítést jelentett be a Sevilla együttese – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a spanyol bajnokság (La Liga) élcsapatának számító Sevilla a péntek esti órákban megerősítette új játékosa leigazolását…

 

A Sevilla együttese a péntek esti órákban erősítette meg, hogy ötéves szerződést kötött az argentin River Plate 24 esztendős jobbhátvédjével, Gonzalo Montiellel. A kiszivárgott információk szerint a spanyol gárda 10 millió eurót fizetett érte, és bizonyos feltételek teljesülése esetén további bónuszokat is utalhatnak majd az argentin klub számlájára.

A “milliomosok” 24 éves védője a csapat saját nevelésű játékosaként 2016-ban mutatkozott be a River felnőtt csapatában, a 2017-2018-as idény óta pedig fiatal kora ellenére kihagyhatatlan meghatározó játékosnak számít. Montiel minden sorozatot figyelembe már több mint 100 tétmeccset játszott a buenos airesi óriásklub színeiben, tagja volt a 2018-as Libertadores-kupa-győztes és  2019-es Libertadores-kupa-döntős csapatnak egyaránt. Továbbá eddigi szerepvállalása alatt három argentin kupát, két szuperkupát és két Recopát nyert már a csapattal.

Mindeközben 2019 óta Lionel Scaloni szövetségi kapitány is rendszeresen számol vele az argentin válogatottban, mely színeiben 13 alkalommal lépett pályára, és természetesen tagja volt az idei Copa Américát megnyerő Albicelestének is.

Az új szerzemény már az ötödik argentin játékosa lett az andalúziai egyesületnek Alejandro “Papu” Gómez, Lucas Ocampos, Marcos Acuna és Erik Lamela után.