Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, mikor mutatkozhat be Messi a PSG-ben – sajtóhír

Lionel Messi leigazolása az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajon a hatszoros aranylabdás argentin klasszis mikor húzhatja magára éles meccsen új csapata, a Paris Saint-Germain szerelését…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A Sky Sports legfrissebb beszámolói szerint Lionel Messi jövő vasárnap, a Stade de Reims elleni, idegenbeli bajnoki mérkőzésen mutatkozik be a Paris Saint-Germain csapatában, mivel csak nemrég tért vissza szabadságáról és még nem edzett eleget ahhoz, hogy tétmérkőzésen pályára léphessen.

Mint ismeretes, a 34 éves argentin labdarúgó elmúlt idény végén lejáró szerződése végül nem került megújításra a Barcelona csapatánál, így Messi szabadon igazolhatóként szerződött a francia csapathoz.

“Örülök, hogy itt lehetek. Mindannyian tudhatják, milyen körülmények között távoztam a Barcelonától. Nagyon nehéz volt ez számomra ilyen sok ott töltött esztendőt követően. Viszont feldobott a pillanat, hogy megérkeztem ide. Az első perctől kezdve élvezem, hogy itt vagyok Párizsban. Szeretnék gyorsan edzésbe állni és együtt dolgozni a csapattársaimmal. Szeretnék a továbbiakban is trófeákat nyerni, ezért is jöttem ebbe a klubba. Hihetetlen volt szurkolókat látni az utcákon. Szeretnék köszönetet mondani azért, ahogyan fogadtak” – mondta Messi a leigazolását követően.

Messi a 2004-es debütálása óta minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a Barca színeiben. A felnőttek közt először játszhat pályafutása során másik csapatban.

A PSG az első két mérkőzését megnyerte a francia bajnokság (Ligue 1) új kiírásában, de rosszabb gólkülönbsége miatt így is csak a harmadik helyet foglalja el az éllovas Angers és az abszolút élvonalbeli újonc Clermont Foot együttese mögött.