Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói parádés góllal mentett pontot a hosszabbításban – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra ismét szép számmal rendeztek mérkőzéseket az MLS-ben, és a 2021-es kiírásban ihletett formában futballozó magyar légiós csapata is pályára lépett…

(Photo by Bill Barrett/ISI Photos/Getty Images)

A MLS legutóbbi játéknapján a nyugati konferencia rangadóján a Sporting Kansas City és a Portland Timbers együttese 1-1-es döntetlent játszott egymással. Veszélyesebb kezdték a mérkőzést a vendégek, és több ígéretes lehetőség után az első negyedóra után meg is szerezték az előnyt, amikor Loria balról érkező beadására a kapu előtt menetrend szerint érkezett a chilei Felipe Mora és befejelte a vezetést jelentő találatot. A Sporting igyekezett átvenni az irányítást, a Timbers pedig kontrákra rendezkedett be. 25 játékperc elteltével Sallói remek cseleket követően kevéssel lőtt a hosszú sarok mellé, közel jártak az egyenlítéshez a házigazdák. Kisvártatva a magyar légiós egy lerántás miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A KC hiába vezetett több támadást és igyekezett, kevés valamire való lehetőségük adódott. A fokozódó nyomás ellenére a Portland hősiesen tartotta magát és Clark kapus is remek formában őrizte a ketrecét. A hazaiak nem adták fel a végsőkig, becsülettel mentek előre, és a hosszabbítás perceiben a balról meginduló Sallói Dániel a tizenhatoson belülre érve lövésre szánta el magát, mellyel alaposan meglepte a kapust is, a magyar támadó ugyanis kiválóan bombázott a rövid sarokba, kiegyenlítve ezzel a mérkőzés állását.

Sallói már a 12. gólját lőtte az MLS 2021-es idényében, ezzel továbbra is a rendkívül előkelő második helyet foglalja el a bajnokság góllövőlistáján.

Sporting Kansas City – Portland Timbers 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Sallói D. (90+2.), ill. F. Mora (17.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)