Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: nem csak brazilok maradtak, négy között a Barcelona – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig bonyolították le a negyeddöntők visszavágóit a legrangosabb dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Libertadores-kupa 2021-es kiírásában…

(Photo by Santiago Arcos-Pool/Getty Images)

A Libertadores-kupa negyeddöntőinek legnagyobb kérdése az volt, hogy lesz-e négyből négy brazil csapat az elődöntőben, és egészen az utolsó, péntek hajnali negyeddöntő-visszavágóig erre minden esély megvolt.

A címvédő Palmeiras és a helyi rivális Sao Paulo párharcában ez nyilván nem lehetett kérdés, a zöld-fehérek talán még a vártnál is simábban 3-0-val küldték haza Hernán Crespo fiait és biztosították helyüket a legjobb négy között. Nem bízott semmit a véletlenre a sorozat két évvel ezelőtti győztese, a Flmanego gárdája sem, amely a második mérkőzésen ugyancsak kiütötte a paraguayi Olimpia Asunción gárdáját, így 9-2-es összesítéssel masírozott tovább a következő körbe.

A kör egyetlen brazil-argentin párharca a vártnál jóval simábban dőlt el, ugyanis az Atlético Mineiro együttese a Boca Juniors kiejtésénél jóval simábban, 3-0-s hazai visszavágóval búcsúztatta a tornát 2018-ban megnyerő, 2019-ben döntőig jutó River Plate gárdáját a duplázó argentin, Matías Zaracho vezérletével.

A legutolsó negyeddöntőben ért véget a brazil álom, ugyanis az egész sorozatban fantasztikusan menetelő ecuadori Barcelona SC gárdája a hazai döntetlennel összesítésben felülmúlta a Fluminense csapatát, így bejutott az elődöntőbe, a negyedik brazil pedig búcsúzott. Az európai kupasorozatokkal ellentétben, a Libertadores-kupában ugyanis még él az idegenben lőtt gól szabálya, ebben a párharcban pedig ez döntött a helyi Barca javára.

Libertadores-kupa, negyeddöntő, visszavágók:

Palmeiras (brazil) – Sao Paulo (brazil) 3-0
Továbbjutott: a Palmeiras 4-1-es összesítéssel

Flamengo (brazil) – Olimpia Asunción (paraguayi) 5-1
Továbbjutott: a Flamengo 9-2-es összesítéssel

Atlético Mineiro (brazil) – River Plate (argentin) 3-0
Továbbjutott: az Atlético Mineiro 4-0-s összesítéssel

Barcelona SC (ecuadori) – Fluminense (brazil) 1-1
Továbbjutott: a Barcelona SC 3-3-as összesítéssel, több idegenben lőtt góllal

Libertadores-kupa, az elődöntő párosítása:

Atlético Mineiro (brazil) – Palmeiras (brazil)
Flamengo (brazil) – Barcelona SC (ecuadori)

Az elődöntők első mérkőzéseire előreláthatólag szeptember 21. és 23. között kerülhet sor, a visszavágókra pedig egy héttel később.