Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: már a második fordulóban botlott az Ajax – videóval

A nyitófordulóban aratott fölényes győzelem után a címvédő Ajax Amszterdam együttesére idegenbeli erőpróba várt a holland bajnokság (Eredivisie) második körében…

(Photo by ANP Sport via Getty Images)

Bár a Twente Enschede együttese köztudottan kellemetlen ellenfél hírében áll, mégis komoly meglepetésnek számított, hogy a címvédő Ajax Amszterdam együttese csak 1-1-es döntetlent játszott velük. Az amszterdamiak a találkozó elejétől kezdve jelentős mezőnyfölényben játszottak, ennek ellenére kevés igazán komoly gólszerzési lehetőség nyílt előttük és a hazaiaknak is voltak kisebb-nagyobb lehetőségeik a vezetés megszerzésére. A szünet után néhány perccel Sebastien Haller góljával került lépéselőnybe az Ajax, amely sokáig magabiztosan őrizte egygólos előnyét. A minimális különbséggel azonban nem dőlhettek hátra, a hajrában pedig a fellelkesülő hazaiak egy kipattanóból Robin Propper révén kiegyenlítettek és egy értékes pontot otthon tartottak.

Miközben az Ajax botlott, a holland bajnokság nagy klubjai közül a Feyenoord és a PSV Eindhoven is hibátlanul rajtolt, hozzájuk hasonlóan pedig a Lasse Schöne által erősített Heerenveen is hat ponttal kezdett.

Twente Enschede – Ajax Amszterdam 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Propper (86.), ill. Haller (51.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye