Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Lukaku betalált, a Chelsea nyerte a városi derbit! – videóval

Magabiztos győzelmet aratott az angol élvonal (Premier League) 2. fordulójában a Thomas Tuchel vezette Chelsea a Mikel Arteta által irányított Arsenal ellen, a vendégeknél góllal tért vissza Romelu Lukaku.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A mérkőzés első veszélyesebbnek mondható lövésére nem kellett sokat várni, amit az Arsenal jóvoltából láthattunk. A 2. percben Smith Rowe eresztett meg egy távoli kísérletet, amiben nem volt elengedő erő, ezért Edouard Mendy könnyedén hárított. A 15. minutumban pedig már gólt jegyezhettünk fel, méghozzá a Chelsea oldalára. Mateo Kovacic adta ki remekül a labdát a szélre Reece Jamesnek, aki ezt követően Lukakuhoz passzolt. A belga csatár senkitől sem zavartatva könnyedén vette be Leno hálóját. A 22. percben közel járt az újabb gól megszerezéséhez Tuchel legénysége, viszont James ezúttal kissé rossz passzt adott Mountnak, aki emiatt nem tudott elég erőt beletenni a lövésbe, s az Arsenal egyik védője blokkolt is. Reece James a 35. minutumban javította apróbb hibáját, az angol hátvéd Mount átadása után védhetetlenül lőtt a kapuba, a hazaiak védelme ezúttal sem volt finom szólva a helyzet magaslatán. A játékrész maradék részében nem született több találat, a Chelsea kétgólos előnyből várhatta a folytatást. 

A fordulás után Mount előtt adódott az első komolyabb lehetőség, ám a londoni ‘kékek’ angol kiválósága nem tudta gólra váltani. A 60. percben megvillant hosszú idők után az Arsenal, ekkor egy szögletet követően Holding bólintott kapura, az ‘ágyúsok’ védője nem talált a hálóba. A 77. minutumban nagyon közel járt Lukaku második góljához, de Leno hatalmas bravúrral lécre tolta a játékszert a belga fejese után. Mindent egybe véve megérdemelten győzött a Chelsea, az Arsenaltól pedig ennél jóval több kell a folytatásban. 

Arsenal – Chelsea 0-2 (0-2)
Helyszín:
Emirates Stadion (London); Vezette: P. Tierney

Gólszerzők: ill. Lukaku(15.), James(35.)
Sárga lap: Mari(34.), Holding(45.), Lokonga(67.) ill.
Kiállítás: ill.

Arsenal: Leno – Soares, Holding, Mari, Tierney(Tavares 66.) – Lokonga, Xhaka – Pepe, Smith Rowe, Saka(Aubameyang 60.) – Martinelli(Balogun 79.). Vezetőedző: Mikel Arteta

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Jorginho, Kovacic(Kanté 72.), Alonso – Mount(Ziyech 83.), Havertz(Werner 90.) – Lukaku. Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés videós összefoglalója:

További végeredmények:

Liverpool – Burnley 2-0
Aston Villa – Newcastle 2-0

Crystal Palace – Brentford 0-0
Leeds – Everton 2-2
Manchester City – Norwich 5-0
Brighton – Watford 2-0
Southampton – Manchester United 1-1
Wolverhampton – Tottenham 0-1

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: