Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Ligából igazolt a Fehérvár – HIVATALOS

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MOL Fehérvár együttese a kedd esti órákban egy nagyon komoly átigazolást hozott nyilvánosságra…

 

A MOL Fehérvár csapata hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a legutóbb a spanyol élvonalbeli Athletic Club alkalmazásában álló bosnyák válogatott támadó, Kenan Kodro leigazolásával erősítette meg keretét.

A 28 éves csatár annak idején San Sebastiánban látta meg a napvilágot és Baszkföldön kezdte elsajátítani a sportág alapjait. Eleinte a környékbeli Real Sociedad és az Osasuna csapatában szerepelt, majd kipróbálta magát külföldön a német élvonalbeli Mainz és a dán első osztályú Köbenhavn, illetve a svájci Grasshoppers színeiben. Kodro 2019-ben a baszk gyökereket hűen követő Athletic hívására tért vissza szülőhazájába, onnantól 26 bajnokin háromszor volt eredményes, de az elmúlt tavaszt kölcsönben a Real Valladolid soraiban töltötte.

“Nagyon köszönöm a kedves fogadtatást a klub részéről, boldog vagyok, hogy Székesfehérváron folytathatom a pályafutásomat! Az első benyomásaim nagyon jók a Vidinél, remélem, hogy sikeres időszakot töltök el itt! Korábban még soha nem jártam Magyarországon, de az országról és a klubról is sokat hallottam például Armin Hodzictól. Michael Lüftnert is ismerem, Koppenhágában együtt játszottunk korábban. Miután beszéltem Sallói István sportigazgatóval és Szabics Imre vezetőedzővel, azt éreztem, bíznak bennem – ez nagyban megkönnyítette a döntésemet. Tudom, hogy nagyok az elvárások, de ezzel nincs semmi baj, ambiciózus futballistának tartom magam. Bízom benne, hogy segítségére leszek a csapatnak”

– mondta az új igazolás a fehérváriak hivatalos oldalának.

Kodro válogatott szinten Bosznia-Hercegovinát választotta, amely színeiben kilenc pályára lépés alatt kétszer volt eredményes.

“Mindenképpen szerettünk volna még csatárposzton is erősíteni, Kenan pedig egy olyan magas szintű ligából érkezik hozzánk, amelybe nagyon kevés labdarúgó tud eljutni. Természetesen a legfőbb elvárás vele szemben, hogy gólokkal segítse majd a csapat szereplését. Ha nemzetközi példával szeretném szemléltetni a játékstílusát, akkor – maradva a spanyol vonalnál – Alvaro Moratát említeném, mert nem egy statikus centerjátékosról van szó, hanem egy mozgékony, jól fejelő támadóval bővültek a szakmai stáb variációs lehetőségei” – tette hozzá Sallói István, klubigazgató.