Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a Porto győzött, a Sporting hibázott – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 4. fordulójában szombat este a három nagy közül kettő is játékra jelentkezett aktuális körbéli mérkőzésén…

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

A kihívó FC Porto együttese magabiztosan hozta a kötelezőt az Arouca 3-0-s legyőzésével. A Dragaóban rendezett találkozón a “sárkányok” az elejétől kezdve domináltak, több kimaradt lehetőség után a játékrész felénél meg is szerezték a vezetést, amikor Mateus Uribe egy lecsorgó labdát továbbított a büntetőpont magasságából védhetetlenül a hálóba. Újabb tíz perccel később Luis Diaz kiugratásából Mehdi Taremi lőtt közelről ziccerben a rövid sarokba. A fordulást követően sokkal nyugodtabban alakult a találkozó, a vendégek beletörődtek sorsukba és a Porto sem szorgalmazta a további találatok szerzését. Ennek ellenére a második játékrész derekánál Ivan Marcano bevitte csapata a harmadik gólját, miután egy kapu elé ívelt szabadrúgást pofozott be közvetlen közelről, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

FC Porto – Arouca 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Uribe (24.), Taremi (34.), Marcano (63.), ill.

 

Ezzel szemben a címvédő Sporting CP gárdája csak 1-1-es döntetlent tudott kiharcolni az idényt három vereséggel indító Famalicao vendégeként. A gól nélküli első félidő során a lisszaboniak ugyan többet támadtak, az igazi lehetőségek meglepetésre a hazaiak előtt adódtak, azonban ezek rend szerint kihasználatlanul maradtak. A szünet után a Sporting stílust váltott és Paulinhóék több komoly helyzetet kidolgoztak, de a kapu előtt nem volt szerencséjük, kapufát is lőttek. A 68. percben elképesztő körülmények közt szerezte meg a vezetést a Famalicao csapata, Rodrigues egy kiugrás során kicselezte Adan kapust, de hosszan tolta meg a játékszert, a két menteni igyekvő utolsó ember közül azonban az egyik védő rárúgta a labdát a másik lábára, így Nuno Mendes öngóljával került lépéselőnybe a hazai gárda. A Sporting nem hagyta annyiban, tovább rohamozott és az utolsó tíz percen belül egy szöglet után tovább csúsztatott labdát Joao Palhinha értékesített közelről. Ezzel a Sporting az igazán nagy égést elkerülte, egy pontot megmentett, de így is csak döntetlenre volt képes.

Jelen állás szerint a Porto és a Sporting az Estoril csapatával kiegészülve 10 ponttal hármas holtversenyben vezeti a bajnokságot, de a három meccs után 9 pontjával hibátlan Benfica vasárnap még pályára fog lépni.

Famalicao – Sporting CP 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Mendes (68. – öngól), ill. Palhinha (82.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye