Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: vesztettek a magyar érdekeltségű csapatok

Vasárnap este két nívós rangadót rendeztek a horvát bajnokság (1. HNL) 7. fordulójában, melyeken honfitársainkért is szoríthattunk…

Az Eszék csapata hazai környezetben 2-0-s vereséget szenvedett a címvédő Dinamo Zagreb ellenében. A favorit fővárosiak mindkét félidőben szerzett egy-egy góllal múlták felül a lelkes hazaiakat, második találatuk egy öngól jóvoltából szerezték. Kleinheisler László az eszékiek színeiben ezúttal a csatársorban kapott helyet, a magyar válogatott kiválósága 74 percet töltött pályán, és tavalyi hat találata után az új szezonban az első gólja továbbra is várat magára.

Eszék – Dinamo Zagreb 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Jakic (33.), Loncar (65. – öngól)

A másik vasárnapi horvát rangadón ugyancsak a vendégek örülhettek, miután a Rijeka 2-1-re diadalmaskodott a Hajduk Split otthonában. A hazai gárda magyar légiósa, Lovrencsics Gergő a tizedik percben a csuklóját fájlalva kért ápolást, és nem tudta folytatni a játékot, néhány perc múltán le kellett cserélni. Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyire súlyos a sérülése, de veszélyben lehet a szereplése a nemzeti csapat soron következő vb-selejtezőin. A vendégek két gólt lőttek az első félidőben, a Hajduk erejéből a későbbiekben csak egy szépítő találatra futotta.

Hajduk Split – Rijeka 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Elez (54.), ill. Tomecak (21.), Drmic (43.)

A feni négy csapat mind 13 ponttal áll a bajnokság élén, a Dinamo és a Rijeka hat-hat, a Hajduk és az Eszék hét-hét lejátszott mérkőzés után.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye