Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Schön két gólpasszt jegyzett a nyolcgólos rangadón – videóval

Az MLS vasárnapról hétfőre virradóra rendezett mérkőzései közt játékra jelentkezett magyar légiósával soraiban az FC Dallas együttese…

Az FC Dallas gárdája az MLS vasárnapi játéknapján egy őrült mérkőzésen, 5-3-as győzelmet aratott az Austin elleni texasi rangadón. A vendégek már az első öt perc végén magukhoz ragadták az előnyt egy kapitális védelmi hiba után Jesus Ferreira találatával. Erre ugyan még volt válasza a hazaiaknak, később az első félidő hajrájában öt percen belül lőtt három góljukkal eldöntötték a három pont sorsát. Ebben az időszakban ráadásul a fiatal magyar légiós, Schön Szabolcs is főszerepet vállalt, ugyanis két gólpasszt adott a 18 éves csodagyerek, Ricardo Pepi találatait megelőzően, a kettő közt pedig még Fereira is szerzett egy újabb gólt. 4-1-gyel fordultak a csapatok, a szünet után az ötödiket is bevitte a Dallas, majd bár két góllal közelebb zárkózott a mindvégig lelkesen küzdő hazai csapat, Schönék sikerét már képtelenek voltak veszélyeztetni.

A 20 esztendős magyar szélső első gólja ugyan még várat magára, de 13. fellépése alkalmával már a hatodik előkészítését regisztrálta, miközben a Dallas egymást követő három nyeretlen meccs után aratott sikerével felkapaszkodott a konferencia tizedik helyére.

Austin – FC Dallas 3-5 (1-4)
Gólszerzők: Cascante (13.), Fagundez (59.), Ring (68.), ill. Ferreira (5., 38.), Pepi (36., 40.), Obrian (53.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)