Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tapasztalt posztriválist kapott a Parma magyarja – HIVATALOS

Az olasz másodosztályba (Serie B) az elmúlt idény végeztével kieső Parma csapata egy újabb rutinos játékos leigazolásával igyekszik nyomatékosítani, hogy célja az azonnali visszajutás lesz a 2021-2022-es kiírás során…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Gianluigi Buffon romantikus leigazolása után a Parma csapata a keddi napon egy újabb rutinos “öreg rókát” íratott alá a veterán brazil hátvéd, Danilo Larangeira személyében.

A 37 éves védő jó ideig hazájában szerepelt különböző csapatok színeiben, a nagyobb brazil egyesületek közül az Athletico Paranaense és a Palmeiras soraiban is bizonyítani tudott, mígnem 2011-ben átigazolt Olaszországba. Danilo hét szezont húzott le az élvonalbeli Udinese hátsó alakzatában, mialatt 282 alkalommal öltötte magára a Friuliani szerelését és 11 találatot szorgoskodott össze. 2018-ban átette székhelyét a Bologna gárdájához, és az elmúlt három idényben már őket erősítette kereken száz bajnoki mérkőzésen, majd június 30-án lejáró szerződése nem került meghosszabbításra.

Az első két fordulóban négy pontot jegyző “sonkások” keretében Balogh Botond személyében egy rendkívül tehetséges magyar labdarúgó is megtalálható, aki az évadnyitót végig játszotta, míg csapata második fordulós mérkőzésén sérüléséből kifolyólag nem léphetett pályára. Ezúttal a 19 éves védő is egy rutinos társat kapott, akitől sokat tanulhat, másfelől viszont sajnos ki is szoríthatja őt a kezdőből.