Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: győzelemmel hangolt az olaszok elleni vb-selejtezőre Svájc – eredmények

A szerdai játéknapon a vb-selejtezők mellett barátságos mérkőzéseket is rendeztek, Szerbia és Svájc nyerni tudott, míg Finnország és Wales döntetlent játszott a tétmeccsek előtt.

A 25. percben Wilson tizenegyesből előnyhöz juttathatta volna a walesieket, de nem tudott élni a lehetőséggel. Az első félidő kevés helyzetet hozott, a csapatok jól védekeztek, nem tudták feltörni a másik hátsó alakzatát. A második játékrészre felpörgött a walesi válogatott, a vendégek több lehetőséget is kidolgoztak, de nem tudtak ezekkel élni, így gól nélküli döntetlen született.

Finnország – Wales 0-0 (0-0)

Remekül kezdték a szerbek a Katar ellen Debrecenben rendezett találkozót, már a második percben előnybe kerültek Khoukhi öngóljával (0-1). A 18. minutumban Jovic is betalált (0-2). Ezután rendezni tudta sorait Katar, illetve Szerbia is visszavett egy kicsit a korai nyomás után, így az első félidőben már nem született több gól. A második játékrészben viszont ismét gólnak örülhettek a szerbek, ekkor a nyár folyamán európai topcsapatok által körbeudvarolt – ám végül a Fiorentinában maradó – Vlahovic volt eredményes (0-3). A szerbek ezután is ki tudtak alakítani helyzeteket, sőt a 85. percben Milenkovic is betalált (0-4).

Katar – Szerbia 0-4 (0-2)
Gólszerzők: ill. Khoukhi (2. – öngól), Jovic (18.), Vlahovic (60.), Milenkovic (85.)

Svájc számára indult jobban a mérkőzés, Zuber góljával már a 7. percben vezetést szereztek a hazaiak (1-0). Ezután Görögország ragadta magához a kezdeményezést, aminek a 34. percben meg is lett az eredménye, Pavlidis egyenlített (1-1). A második félidőt is Svájc kezdte jobban, Vargas góljával ismét előnybe kerültek a svájciak (2-1). Ezután a görögök próbáltak egyenlíteni, de nem sikerült kihasználni a lehetőségeket, így Svájc győzelemmel hangolt az Olaszország elleni vb-selejtezőre.

Svájc – Görögország 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Zuber (7.), Vargas (51.), ill. Pavlidis (34.)