Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG, a Barcelona és az Atlético Madrid az élen a legdrágább igazolások listáján

Soha nem fordult még elő, hogy a Real Madrid ne legyen benne a 10 legdrágább igazolás listájában, am most jócskán kiszorult a királyi gárda. Az elsők között a PSG, a Barcelona és az Atlético Madrid van ott. 

(Photo by John Berry/Getty Images)

Igazán izgalmas és váratlan transzferidőszakon vagyunk túl. A Real Madrid is ki szerette volna venni ebből a részét, amikor a vége felé megindította az Mbappé-hadműveletet. Ezzal akár a legdrágább igazolások listájának első helyére is ugrott volna, ám ez végül nem jött össze a királyi gárdának, így pedig Nicolas Anelka szerződtetése, azaz 1999 óta, először nincsenek ott a futball 10 legdrágább üzleteinek listáján.

Ott van viszont nem meglepő módon a PSG, akik továbbra is tartják a világ legdrágább igazolása címet Neymarral (222 millió euró), majd pedig Kylian Mbappével (180 millió euró).

Ami már talán meglepőbb, hogy a harmadik helyen az Atlético Madrid áll Joao Felix (127 millió euró) szerződtetésével.

Ami szintén igen érdekes, hogy a sokáig a La Masián kinevelt fiataljaiból élő Barcelona a negyedik és ötödik helyen foglal helyet Philippe Coutinho (120 millió euró) és Antoine Griezmann (120 millió euró) leigazolásával. A katalánok azonban nem jártak olyan jól ezzel a két játékossal, mint a PSG, sőt, azóta kiderült, hogy milyen rossz pénzügyi helyzetbe hozta ez a két ügylet is a klubot, különösen, hogy az itt feltüntetett összeghez több millió euró bónusz is hozzájött azóta, a franciát pedig egy kölcsönnel most visszaküldték volt csapatához. Ehhez még hozzájön, hogy a Barcelona az a klub, ami a legtöbbször szerepel ezen a listán, mivel a kilencedik helyen ott van még Ousmané Dembéle (105 millió euró) is.

A hatodik helyre a Manchester City ugrott fel, miután ezen nyáron leigazoltak Jack Grealisht (117 millió euró), aki ezzel a Premier League történetének legdrágább igazolása is lett. Őket követő a Chelsea a szintén friss igazolás, Romelu Lukakuval (115 millió euró). A tizedik helyre még befért a Manchester United is Paul Pogbával (105 millió euró).