Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: nem jött össze a bravúr a magyar válogatottnak az angolok ellen – videóval

A világbajnoki-selejtező soron következő körében az angol válogatott a Puskás Arénába látogatott. A magyar válogatott jól védekezett az első félidőben és még fel tudta tartani az angolokat, ám a másodikra megtalálták a góllövő cipőiket a vendégek, és sajnos négyet lőttek a nemzeti csapatunknak. Ezzel pontegyenlőséggel a lengyelekkel harmadikok vagyunk a csoportunkban. 

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A mérkőzés elején az angolok ugyan fölényben játszottak, de veszélyes helyzetet nem igazán tudtak kialakítani. A 8. percben Shaw adta be a labdát, Orbán mellől pedig Maguire fejelt épp a léc fölé. Nehezen jutott fel a labda a magyar támadóhármashoz, aztán a 19. percben Stones elvétett egy passzt, amire Sallai csapott le, de nem tudott mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel. A 20. percben Grealish passzolt vissza Kane elé, aki a bal alsó mellé lőtt nem sokkal nagyjából 18 méterről. A 35. percben Sallai passzolt jobbra Bollának, aki visszapasszolta volna ziccerbe, de jött Pickford. A 39. percben az angolok kapuja előtti passzolgatás végén Szalai Ádám kapott nagyot a tizenhatos előtt Rice-tól, amiért szabadrúgást kapott a magyar válogatott. Természetesen Szoboszlai állt oda a labda mögé, amit át is lőtt a sorfalon, de csak a kapu fölé. A 47. percben még Sterling beadását Mount próbálta kapura lőni, de Szalai Attila szépen blokkolt az utolsó pillanatban. Az angolok már a saját tizenhatosunknál letámadtak, nagy nyomást helyeztek a magyar védelemre. A labdaszerzéseknél azonban ügyesen kihasználták a kinyíló angol védelmet, ám a befejezések előtti döntések nem voltak jók.

A második félidő egy hatalmas angol helyzettel kezdődött az 51. percben, amikor Walker indította zseniálisan Kane-t, akit már nem ért el Orbán, majd az ötös sarka elől el is lőtte a labdát, Gulácsi viszont térddel hatalmasat védett. Az 55. percben viszont Sterling már nem hibázott, és megszerezte Angliának a vezetést. Egy Mount-Grealish összjátékot követően a Chelsea középpályása laposan tette le Sterling elé a labdát, aki védhetetlenül lőtt Gulácsi mellett a hálóba. A 62. percben Sterling cselezgetett a bal kapufa előtt, ám megérkezett Orbán, és még időben szerelte. A 64. percben viszont az angolok már megszerezték a második találatukat. Sterling beadását úgy 6 méterről Kane Gulácsi mellett a kapu közepébe fejelte. Ezt követően már teljesen szétesett a magyar válogatott, és a 70. percben már a harmadikat kapták az angoloktól: Shaw szögletét Maguire tíz méterről kapura fejelte Kecskés mellől, Gulácsi balra vetődött, de csak beütni tudta a labdát a kapuba. A 76. percben Szoboszlai ismét jó helyről jöhetett szabadrúgással, viszont nagyon csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát. A 78. percben Grealish zseniális passzát Kane  Gulácsi bal lábára rúgta. Úgy tűnt, már nem fog változni az eredmény, ám a 88. percben meglőtték a negyediket is az angolok: Rice a bal alsóba rúgta Grealish visszapasszát 22 méterről, Gulácsi hiába vetődött, amivel lezárták a mérkőzést.

Magyarország – Anglia: 0-4 (0-0)
Helyszín: Puskás Aréna (Budapest) Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Gólszerzők: – ill. Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.)
Sárga lap: Bolla (35.), Orban (58.), Gazdag (89.) ill. Rice (54.), Sterling (56.)
Kiállítás: – ill. –

Magyarország: Gulácsi; Szalai Attila, Orban, Kecskés; Fiola, Schäfer, Kleinheisler (Gazdag, 82.), Bolla (Varga, 70.), Szoboszlai, Sallai (Sallói, 66.), Szalai Ádám. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Anglia: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice (Henderson, 88.), Mount (Lingard, 84.), Sterling, Grealish (Saka, 88.); Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Az I-csoport jelenlegi állása: