Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: egy góllal győztek a brazilok Chilében – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra rendezték meg a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat papíron 9., összességében a 7. fordulójának mérkőzéseit…

(Photo by Claudio Reyes – Pool/Getty Images)

Az első hat meccsét megnyerő Brazília a hetedik mérkőzésén is begyűjtötte a három pontot, miután 1-0-ra diadalmaskodott Chile otthonában. A Selecao több meghatározó játékosa nélkülözése ellenére is bombaerős csapatot küldött pályára Santiago de Chilében, ennek ellenére az első játékrészben a La Roja előtt több komoly lehetőség is adódott a vezetés megszerzésére. Ahogy haladt előre a találkozó, a brazilok úgy vették át egyre jobban az irányítást, és a második félidő derekánál a csereként beállt Everton Ribeiro közeli találatával a vezetést is megszerezték. Újabb győzelmével a brazil válogatott már hétből hét sikerrel áll a selejtezőzóna élén, ellenben Chile a hét meccsen szerzett hat pontjával egyre nehezebb helyzetbe sodródik.

Chile – Brazília 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Ribeiro (64.)

 

A másik kései találkozón Peru és Uruguay egy első félidei gólváltás által 1-1-re végzett egymással. Renato Tapia szerzett vezetést a perui válogatottnak egy látványos közeli ollózás jóvoltából, melyre a Celeste soraiból Giorgian De Arrascaeta néhány perc elteltével válaszolni tudott. A négy percen belül esett két találatot újabb gólok nem követték, döntetlenre végeztek egymással a csapatok. Az uruguayi válogatott zsinórban harmadszor ikszelt, így továbbra is csak az utolsó kijutást érő negyedik helyet birtokolja, de ugyanennyi pontja van, mint a már pótselejtezős ötödiknek.

Peru – Uruguay 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Tapia (25.), ill. De Arrascaeta (29.)

 

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!