Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a horvátok rutinos támadója – HIVATALOS

Miután a múlt szezonbeli szerepvállalása igencsak harmatosan sikeredett, az egykor a világ legjobban védekező csatárának tartott rutinos horvát klasszis a pénteki napon bejelentette, hogy végleg szögre akasztja a stoplist…

 

A horvát válogatott korábbi kiváló támadója, Mario Mandzukic a pénteki napon közösségi oldalain keresztül erősítette meg, hogy 35 évesen felhagy az aktív sportolással, s befejezi labdarúgó-pályafutását.

A rutinos csatár több horvát egyesület után légiósként megfordult a Wolfsburg (2010-2012), a Bayern München (2012-2014), az Atlético Madrid (2014-2015) és a Juventus (2015-2019) alkalmazásában is. Amíg a bajoroknál igazi gólgép volt, és legjobb idényében 26 találatot szórt, addig a torinóiaknál fáradhatatlan mezőnymunkájával és mindig csupa szív küzdeni tudásával jeleskedett.

Mandzukic 2019 decemberében elszerződött a katari Al-Duhail csapatához, miután a korábbi meghatározó szerepe után a Juventus együttesénél parkolópályára került, ám a keletiekkel néhány hónap után szerződést bontott. A rutinos csatár az ázsiaiaknál mindössze tíz mérkőzésen játszott, és két gólt szerzett a klub színeiben. Ezután idén januárban tíz bajnokin és egy El-találkozón lépett pályára az AC Milan soraiban, rendszerint sérülésekkel bajlódott, de becsületére legyen mondva, hogy abban az időszakban lemondott a fizetéséről. Nemes cselekedete dacára viszont játszani továbbra sem tudott, szabadúszó lett, és mivel az új szezonra nem szerződött le sehova, jobbnak látta, ha a befejezés mellett határozza el magát.

“Sok áldozatot kell majd meghoznod, de pontosan fogod tudni, hogy megéri a csodálatos pillanatokért. Fel fogod ismerni azt is, amikor eljön a visszavonulás ideje, amikor ezeket a csukákat a szekrénybe teszed és egyáltalán nem fogod bánni. A futball mindig az életed része lesz, de várni fog egy új fejezet”

– írta gyerekkori önmagának címezve az elbúcsúzó Instagram-posztban.