Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA vizsgálatot indított Magyarország ellen

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott csütörtök este súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett az Anglia elleni világbajnoki selejtezőn, de sajnos a pályán kívüli események miatt is emlékezetes maradt az összecsapás…

(Photo by MB Media/Getty Images)

Az MLSZ közleményt adott ki arról, hogy a lelátói rasszizmus minden formáját elítéli, miután az angolok a megkülönböztető atmoszférára panaszkodtak, és az angol szövetség vizsgálatot kezdeményezett a nemzetközi szövetségnél. A FIFA péntek este az alábbiakat közölte:

“A hivatalos jelentések elemzése után a FIFA vizsgálatot indított a tegnap esti Magyarország–Anglia mérkőzésen történt incidensek miatt. A FIFA ismételten megerősíti, hogy továbbra is határozottan elutasítja a rasszizmus, az erőszak, a megkülönböztetés és a visszaélés minden formáját. Teljesen egyértelmű, hogy zéró toleranciát alkalmazunk az ilyesfajta utálatos viselkedéssel szemben a labdarúgásban.”

Korábban az MLSZ úgy fogalmazott, hogy “a Puskás Arénába kilátogató hatvanezer szurkoló elsöprő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat. Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontók beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megtette/megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ. Az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében a szövetség az elkövetőkre hárítja, emellett a sportrendezvényekről történő 2 éves kizárásra számíthatnak az eljárás végén.”

Az ügynek még lesz folytatása, a történteknek bizonyosan következményei lesznek.