Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Jorginho büntetőt hibázott, így nem bírtak Svájccal az olaszok – videóval

Folytatódtak az európai világbajnoki selejtezők. A C-csoportban Olaszország és Svájc találkozott, de nem bírt egymással, amivel egy kicsit közelebb is kerültek a friss Európa-bajnokhoz. A J-csoportban a papírforma érvényesült, mind a németeknél az örmények ellen, mind Romániánál Liechtenstein ellen. 

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Svájc – Olaszország:

Jobban játszott Olaszország az első félidőben, de nem voltak nagy fölényben. Voltak veszélyes helyzeteik, mint a 13. percben Immobile lövése, amit blokkoltak, majd a kipattanót Insigne vétette el. Berardi és Insigne még többször próbálkozott, de a 42. percben Svájcnak is volt egy esélye, amikor Akanji veszélyes fejese kicsit kerülte el csak a  kaput, de gólt egyik csapat sem lőtt már a szünetig.

A második félidő egy nagy olasz helyzettel és egy tizenegyessel kezdődött, miután Rodriguez lerántotta ellenfelét a tizenhatoson belül. Jorginho állt oda  a labdához, de Sommer kivédte a próbálkozását. Ezt követően kiegyenlítetteb lett a játék, de ez azt is jelentette, hogy kevés helyzetet hozott a találkozó hátrelévő része. Az utolsó 10 percben azért nagyon meg akarták nyerni a csapatok a mérkőzést, így sokszor kerültek helyzetbe mindkét oldalon, de gól már nem született a találkozón. Az olaszok így nem tudtak elszakadni üldözőjüktől a csoportban.

Svájc – Olaszország: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Sow (6.), Aebischer (59.), Elvedi (69.) ill. Chiellini (41.)
Kiállítás: – ill. –

A C-csoport jelenlegi állása:

Németország – Örményország:

A papírformának megfelelően a németek már az első félidőben hatalmas fölényben futballoztak, és már ekkor négyet lőttek. Először Gnabry talált be a 6. percben, majd a 15. percben már duplázni is tudott. A 35. percben még Reus is betalált, sőt, még a szünet előtt Timo Werner is gólt szerzett.

A második félidőben ott folyttaták a németek, ahol abbahagyták, hiszen az 52. percben Hofmann lőtt be egy kipattanót. A németek teljesen letáboroztak az örmények kapuja előtt, ám a legnagyobb helyzetük a 63. percben Musiala lövése volt, amit védett a kapus. A 82. percben Werner ismét betalált, de nem ünnepelhetett sokáig, mert a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 92. percben viszont megérkezett a hatodik gól is Adeyemi révén, amivel lezárták a mérkőzést. Nagyon kellett a győzelem a németeknek ahhoz, hogy bebiztosítsák az első helyüket a második helyezett örményekkel szemben.

Németország – Örményország: 6-0 (4-0)
Gólszerzők: Gnabry (6. 15.), Reus (35.), Werner (45.), Hofmann (52.), Adeyemi (90+2.) ill. –
Sárga lap: – ill. Haroyan (50.)
Kiállítás: – ill. –

Románia – Liechtenstein:

Hatalmas fölényben játszottak a románok az első félidőben, viszont a 17 kapura lövésükből, “csak” 2 gólt szereztek. A vezetést a 11. percben szerezték meg a hazaiak Tosca révén, míg a 18. percben Manea növelte az előnyüket, de ezután nem találtak már be többször az első játékrészben.

A második félidőben is domináltak a románok, és bár többször is támadtak, illetve próbálkoztak kapuralövéssel, ezekben nem volt túl sok veszély, igaz, Liechtenstein sem nehezítette meg a dolgukat. Végül így is simán győzött Románia, amivel már 9 pontos a csoportban.

Románia – Liechtenstein: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Tosca (11.), Manea (18.) ill. –
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

A J-csoport jelenlegi állása: