Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! A brazil egészségügyisek félbeszakították a brazil-argentin vb-selejtezőt

A dél-amerikai világbajnoki-selejtezőkben Brazília Argentínával találkozott. A rangadó előtt már szó volt arról, hogy több Angliában játszó játékost is haza akar küldeni a brazil egészségügyi hatóság, akik ezt úgy oldották meg, hogy meccs közben bevonultak a pályára. 

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A brazil-argentin meccset a 6. percben félbeszakították, mert a brazil egészségügyi hatóság emberei megjelentek a pályán, hogy azonnali hatállyal kiutasítsák az Angliában játszó argentin játékosokat, mint Emiliano Martinezt, Cristian Romerót, Gio Lo Celsót és Emiliano Buendiát a koronavírus-járvány miatt meghozott szabályok megszegéséért.

Az argentin válogatott pár tagja próbálta őket ebben megakadályozni, és egy kisebb összetűzés is kialakult a labdarúgók és a hatóságok között. Az óra viszont itt még nem állt meg, egészen a 10. percig vártak, amíg a játékvezető hivatalosan is félbeszakította a mérkőzést.

A brazil csapat tagjai a pályán várták, hogy mi fog történni, de az argentin játékosok bevonultak az öltözőbe, köztük Lionel Messi is, akit végül Dani Alves hozott vissza a pályára, már átöltözve, egy szürke atlétában. Valószínűleg Argentina így hamarosan el fogja hagyni a stadiont, de még továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz az említett négy játékossal, akiket a karanténszabályok megszegésével gyanúsítanak.

A legfrissebb hírek szerint az argentinok elhagyták a stadiont, míg a brazilok a pályán maradtak, és egy rögtönzött edzést tartottak, hogy ha már a mérkőzést nem tudták lejátszani.