Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: csaknem 40 év kóma után elhunyt az egykori játékos

Az egykori francia labdarúgó már eddig is rendkívül szomorú története sajnos véget ért, és 1981-es rutinműtétje után immár sosem ébred fel a kómából…

A BBC beszámolói szerint a hétfői napon elhunyt az egykori francia válogatott hátvéd, Jean-Pierre Adams, aki nem sokkal aktív pályafutása befejezése után 1982-ben (!) egy rutineljárásnak számító térdműtét során kómába esett, amiből már soha nem tért magához.

Az 1970-es években 22 alkalommal lépett pályára a francia nemzeti csapatban, miközben kilenc idényen keresztül volt a Nimes, a Nice és a PSG játékosa a francia élvonalban, mielőtt a másodosztályú Mulhouse-hoz került volna. Pályafutása utolsó idényében amatőrként az FC Chalon csapatában együtt futballozott, majd 1981-ben, 33 évesen visszavonult.

Egy évvel később egy lyoni kórházban térdműtétet végeztek volna el rajta, az aneszteziológus hibája miatt azonban Adams rossz szert kapott, ami miatt az agyában oxigénhiány állt be, és sosem tért már többé magához. Felesége, Bernadette sosem engedte, hogy eutanáziát hajtsanak rajta végre, folyamatosan gondját viselte az elmúlt 39 évben, így élhetett mostanáig. Arról azonban egyelőre nem számoltak be, hogy pontosan mi okozta halálát.

Nyugodjon békében!