Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt Jean-Paul Belmondo

Életének 88. évében elhunyt az ikonikus francia színész, Jean-Paul Belmondo, akiről talán kevesen tudják, hogy a labdarúgás nagy kedvelője volt és sok köze is volt hozzá…

(Photo by Nicolas Liponne/NurPhoto via Getty Images)

88 éves korában hosszan tartó betegsége után elhunyt a világszerte ismert francia karakterszínész, Jean-Paul Belmondo, akinek a filmvászon mellett számtalan sportvonatkozása is volt életében, és kedvelte a labdarúgást.

Belmondo még a színész pálya előtt az 1960-as évek elején az ökölvívásban is kipróbálta magát, amelyet mindvégig szenvedélyesen követett. A filmjeiben mindig ragaszkodott hozzá, hogy  kaszkadőr nélkül, személyesen hajtsa végre a legveszélyesebb akciókat is a forgatások során.

“Nagyon fáradt volt már az elmúlt időszakban. Szépen, csendben távozott” – nyilatkozta ügyvédje.

A bokszon kívül a tenisz és a futball iránt is élénken érdeklődött, több francia sajtóorgánum is felelevenítette egy korábbi interjúját, amelyben azt mondta, hogy jóban volt a Paris-Saint Germain megalapítóival, sőt pénzt is invesztált a klubba, s habár kevés szabadideje miatt hamar kiszállt a befektetésből, elkötelezett szurkolója maradt a párizsiaknak.

Alighanem azon személyek közé tartozik, aki már életében legenda lett, és halála után is világszerte örökre fenn fog maradni a neve az emberek emlékezetében.

Nyugodjék békében!