Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: Kane Lewandowski fölé nőtt, de az angol győzelem elmaradt! – eredmények, tabellák

A Lengyelország – Anglia találkozón napjaink két csatársztárjának külön párbaját a gólt szerző Harry Kane nyerte Robert Lewandowski ellen, az angol győzelem azonban elmaradt Varsóban. Mutatjuk az eredményeket a B -, E -és I -jelű csoportokból.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

B-csoport:

Görögország – Svédország 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
Bakasetas (62.), Pavlidis (78.) illetve Quaison (80.)

Spanyolország legyőzése után a svédek kellemetlen pofonba szaladtak bele Athénban – Aggódniuk azonban talán még így sem kell, hiszen két meccsel kevesebbet játszottak mint Spanyolroszág.

KoszovóSpanyolország 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
Fornals (32.), F. Torres (90.)

Koszovó a hatalmas spanyol labdabirtoklási fölény ellenére jól tartotta magát, még helyzetekig is eljutott, a spanyol győzelem még így sem forgott veszélyben.

A csoport állása:

E-csoport:

Fehéroroszország – Belgium 0-1 (0-1)
Gólszerzők:
Praet (33.)

A tartalékos, Romelu Lukakut a keretbe sem nevező belgák minimális különbséggel ugyan, de hozták a kötelező győzelmet, alaposan meglógva ezzel riválisaktól – El is dőlt az első hely kérdése a csoportban?!

Wales – Észtország 0-0

Hiába játszottak fölényben, hiába volt egy híján 120 próbálkozásuk Gareth Bale-éknek, Wales elszalasztota az esélyt, hogy a csoport második helyére ugorhasson.

A csoport állása:

I-csoport:

Lengyelország – Anglia 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Szymanski (90+2.) illetve Kane (72.)

Az első percektől feszült hangulat uralkodott a találkozón, amelyet az angolok irányítottak, a nagyot küzdő hazaiak ellen. Harry Kane távoli lövésével a vendégek egészen az utolsó percig örülhettek a három pontnak, csakhogy a hajárban Damian Szímanski góljával Lengyelország egyenlíteni tudott – Összességében rá is szolgáltak a lengyelek az egy pontra.

Albánia – San Marino 5-0 (1-0)
Gólszerzők:
Manaj (32.), Laci (58.), Broja (61.), Hysaj (68.), Uzuni (80.)

A mieink elgyőzése után, Albánia újabb győzelemnek örülhetett, amellyel így hirtelen a csoport második helyén találta magát. A Ferencváros támadója, Myrto Uzuni szerezte hazája ötödik találatát.

A csoport állása: