Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi: “Nagyszerű közösséget hozott össze”

Megannyi klubsiker és egyéni elismerés után Lionel Messi karrierje idén nyáron vált igazán teljessé, amikor pályafutása során először felnőtt tornagyőzelmet ünnepelhetett az argentin válogatott játékosaként a Copa América megnyerése által…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Az idei nyáron a Barcelonától a Paris Saint-Germain csapatához átigazoló világklasszis, Lionel Messi véleménye szerint az argentin válogatott Copa América-győzelmében elévülhetetlen érdemeket szerzett kiváló közösségépítő munkájával Lionel Scaloni szövetségi kapitány:

“Amikor megöleltem a győzelem után Scalonit, az egy kicsit tükrözi, hogy milyen csapat vagyunk. Egy közülünk, olyan mintha ő is játékos lenne. Rendkívül nehéz időszakban vette át a válogatottat és igazi csapatot formált belőle. Bízott a játékosokban, bízott a fiatalokban, és szép lassan hittünk neki, úgy gondolom, hogy kiváló közösséget hozott össze. Az edzői stáb nagyszerű munkát végzett, levette a terhet a labdarúgókról, mindenkinek csak a munkájára kellett koncentrálnia, és mindenkinek egyre csak nőtt miatta az önbizalma.

Már a 2019-es Copa Américán is kiváló egység jellemezte a csoportot, már akkor egy baráti, családias társaságot alkottunk. Persze, tudjuk, hogy az eredmények számítanak és azok jelentenek igazi elismerést, a győzelmekre mindig másként tekintenek, így idén lett igazán szép és szélesebb körben ismert, amit elértünk.”

Az argentin válogatott már több mint két éve nem talált legyőzőre, veretlenül vívta meg a nyári kontinensbajnokságot és egyelőre a világbajnoki selejtezők során sem veszített egyetlen mérkőzést sem.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!