Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nehezen, de nyert a Leicester otthonában a Manchester City! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 4. fordulójának szombati játéknapján két Top6-os együttes csapott össze egymással a Leicester City és a Manchester City személyében. A találkozó nagyobb részében Guardiola csapata dominált, és egy Bernardo Silva gólnak köszönhetően sikerült is elhozniuk a 3 pontot a King Power Stadionból.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Nagyon bekezdett az első percekben Guardiola legénysége, rögtön a kapujuk elé szegezték a „Rókákat”. Adódott is egy komoly lehetőségük Gabriel Jesus révén, ám a brazil támadó fejesét nagy bravúrral védte Scmeichel, majd a védők önfeláldozó mentéseinek köszönhetően Bernardo Silva lövése sem talált utat a kapuba. Nem sokkal később a Leicester egy sikeres ellentámadást követően szerzett majdnem vezetést, de Mendy lövését Walker tudta blokkolni a gólvonal előtt. Az első játékrész jelentős részében a Manchester City diktálta az iramot, és több komoly helyzetet is ki tudtak dolgozni, de Torres, és Jesus lövését is hárította Scmeichel, valamint a védők is számos hatalmas blokkot bemutattak, így gól nélkül zárult az első félidő.

A második játékrészt nagyon veszélyesen kezdte a Leicester. Előbb Barnes fejese találta el a felsőlécet, majd Vardy szerzett gólt egy kiugratást követően, igaz utólag kiderült, hogy centikkel, de a védők előtt volt. Nem sokkal később Gündogan találta meg egy kiváló labdával Ferran Torrest, de a spanyol lövése kevéssel célt tévesztett. Pár perc elteltével viszont már a Leicester hálójában pihent a labda. Egy távoli lövés Söyüncüről lepattant és pont Bernardo Silva elé került, aki a hálóba tudta kotorni a labdát, 0-1! A 76. percben a csereként beálló Lookman előtt adódott komoly lehetőség, ám Ederson jól mozdult ki a kapujából és nagy bravúrral védeni tudott. A Leicester előtt adódott még pár helyzet, de ezek többnyire veszélytelenek voltak. A végén Grealishék vezethettek még pár ellentámadást, ám ezeket rendre elpackázták. Végül így is behúzták a találkozót és Bernardo Silva góljának köszönhetően behúzták a 3 pontot.

Leicester City – Manchester City 0-1 (0-0)
Helyszín:
King Power Stadion Vezette: P. Tierney
Gólszerző: -ill. Silva (62.)
Sárga lapok: Söyüncü (75.) ill. Rodri (26.), Laporte (38.)
Kiállítás: – ill. –

Leicester City: Schmeichel – Bertrand, Vestergaard (Evans 61.), Söyüncü, Castagne – Barnes (Lookman 73.), Ndidi, Tielemans, Albrighton – Maddison (Iheanacho 73.) – Vardy Vezetőedző: Brendan Rodgers

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Silva, Rodri, Gündogan – Jesus (Fernandinho 85.), Torres (Sterling 64.), Grealish Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 4. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace 3-0 Tottenham
Arsenal 1–0 Norwich
Brentford 0–1 Brighton
Leicester City 0–1 Manchester City
Manchester United 4–1 Newcastle
Southampton 0–0 West Ham
Watford 0–2 Wolverhampton
18:30 Chelsea – Aston Villa (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
17:30 Leeds United – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Everton – Burnley (Tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: