Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Busquets szerint szokni kell Messi hiányát

Egyelőre nehezen kapja el a szelet az FC Barcelona együttesének vitorlája. A katalánok megtépázott keretét sérülések és pénzügyi problémák sújtják. Holnap este pedig megkezdik a menetelést a Bajnokok Ligájában is. Első ellenfelük a Bayern München lesz.

Két győzelemmel és egy döntetlennel, de nem feltétlenül meggyőző játékkal kezdte meg a bajnoki szereplést a Barca. Holnap pedig jön a másik fontos kihívás nyitánya: csoportkörös szuperrangadó a német bajnok Bayern ellen.

A müncheni mérkőzés előtt természetesen ma megejtették az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatót is. Ronald Koeman vezetőedző mellett a játékosokat a csapatkapitány, Sergio Busquets képviselte.

A riportereket pedig természetesen nagyon érdekelte, hogy miként élik meg a Barcelona megmaradt játékosai a sztárok (Lionel Messi, Antoine Griezmann) lelépését, és a lassan szokásosnak mondható sérüléshullámot. Előbbi kérdéskörben nyilvánult meg teljesen őszintén Busquets:

„Megdöbbentő volt Le távozása, főleg azért, amit a Barcelonaért, vagy akár értem tett személyesen. Ilyenkor egy sor érzést nehéz megemészteni, de meg kell próbálnunk játszani. A szezon elején járunk, meg kell szoknunk a játékot Leo nélkül.”

– sopánkodott az újságíróknak, a világ-, és Európa-bajnok középpályás.