Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Arteta megerősítette, visszavárják korábbi saját nevelésű játékosukat

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta pedig megerősítette, hogy “az ajtó nyitva áll” az Ágyúsok korábbi játékosa, Jack Wilshere előtt. 

(Photo by Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

Mikel Arteta az angol The Athleticnek nyilatkozott arról, hogy felvették a kapcsolatot az Arsenal korábbi, saját nevelésű játékosával, Jack Wilshere-rel, hogy megtudják, mit szeretne még kezdeni a karrierjével.

Wilshere-nek jelenleg nincs klubja azóta, hogy nyáron lejárt a szerződése a Bourmemouth együttesével. Az Arsenal korábbi középpályása legutóbb arról beszélt, hogy nyár óta egyedül edz, és reméli, hogy hamarosan megkapja a tökéletes lehetőséget.

Arteta korábban már azt is nyilatkozta, hogy “az ajtó mindig nyitva áll” Wilshere előtt az Arsenalnál. A 29 éves játékos válaszolt is erre, és elmondta, hogy hamarosan tárgyalni is fognak. Erre reagált Arteta a The Athletic megkeresésére.

“Jack egy olyan ember és egy olyan játékos, akit mindenki szeret itt, nemcsak a játékosok vagy a szurkolók, hanem az egész stáb is. Hajlandóak vagyunk segíteni neki, amennyire csak tudunk. Ő is tudja ezt. Olyan messzire nem mennék még el, hogy biztosan nálunk fog játszani. Én csak annyit mondok, hogy azért tárgyalunk vele, hogy megértsük mire van szüksége, és hogy tudunk neki segíteni.”

Az Arsenalnak jelenleg egész jó játékosok állnak rendelkezésére a középpályán Martin Ödegaard és Emile Smith Rowe személyében, így koránt nem biztos, hogy Wilshere állandó lehetőséget kapna a csapatban.

A 29 éves középpályás 2018-ban hagyta el végleg az Arsenalt, akkor a West Hambe igazolt. Ott 2020 nyarán járt le a szerződése, amely után fél évig szintén klub nélkül volt. 2021 januárjában karolta fel a Bournemouth, ahol fél szezont játszott.