Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két gólt lőtt volt csapata ellen a klasszis olasz támadó

Az olasz bajnokság (Serie A) aktuális hétvégi fordulójának első vasárnapi összecsapásán a Sampdoria gárdája idénybeli első győzelmét ünnepelhette az Empoli idegenbeli, 3-0-s legyőzésével…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Sampdoria magabiztos győzelme alkalmával az újonnan szerződtetett Francesco Caputo első góljait szerezte új csapata színeiben, miután kétszer is eredményes volt az általa korábban 2017 és 2019 között erősített Empoli ellen:

“Boldog vagyok az első két gólommal, de számomra ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Mindig örömmel tölt el, ha visszatérek Empoliba, mert két nagyszerű évet töltöttem itt, de természetesen ma csak a saját csapatom sikerére összpontosítottam. Szeretnék sokat tanulni Quagliarellától, mert hihetetlenül jó csatárnak tartom, bízom benne, hogy sikeresek leszünk még együtt.”

Caputo annak idején a toszkán gárda alkalmazásában 26 góllal a másodosztály gólkirálya lett a magabiztos feljutás alkalmával, majd az első osztályban újabb 16 találatig jutott.

Ezt követően 2019-ben igazolt eddigi csapatához, a Sassuolo színeiben az elmúlt két idény alatt 61 bajnokin 32 találatot szórt, kiváló szereplése révén jóval a 30 felett az olasz válogatottban is bemutatkozhatott, sőt, gólt is szerzett a Moldova elleni felkészülési mérkőzésen 2020. október 7-én.

Caputo egyébként a pályafutása során eddig szerzett 51 Serie A-s találatból 50-et (!) a 31. születésnapja után szerzett.