Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálták Senol Günes utódját a török válogatott élére!

Úgy néz ki, hogy a korábbi sajtóhírek igaznak bizonyultak, és Stefan Kuntz fogja átvenni a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját.

(Photo by Swen Pförtner/picture alliance via Getty Images)

Mint arról korábban beszámoltunk, már nem Senol Günes irányítja a török labdarúgó-válogatottat a világbajnoki selejtezők során nyújtott gyengébb teljesítmény miatt. A legfrissebb hírek szerint a török szövetség már meg is találta Günes utódját, aki nem más, mint a német U21-es válogatottat irányító Stefan Kuntz. Erről Hamit Altintop, a török válogatott menedzsere beszélt nemrégiben, aki úgy nyilatkozott, hogy szerződést ugyan még nem írtak alá a felek, de a következő héten minden bizonnyal erre is sor fog kerülni. Altintop azt is elismerte, hogy hiába hozták szóba a válogatott kispadjával Andriy Shevchenkót és Jürgen Klinsmannt, számukra mindig is Kuntz volt az első számú célpont.

Stefan Kuntz 2016 óta irányította a német U21-es válogatottat, amellyel háromszor is bejutott a korosztályos Európa-bajnokság döntőjébe, és ebből kettőt meg is nyert. A trénert 2023-ig kötötte a szerződése a német kispadhoz, de a szövetség engedélyezte, hogy felbontsák a kontraktusát.