Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Juventus továbbra is nyeretlen a bajnokságban – videóval!

A Serie A 4. fordulójának rangadóján a Juventus fogadta a listavezető AC Milan együttesét. A torinóiak a gyenge szezonkezdet után eredménykényszerben voltak.

/Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images/

Allegri visszatérése után nem talált vissza egyből a sikerhez vezető ösvényhez a Juventus: egy Udinese elleni döntetlen mellett csak két vereséget tudtak eddig felmutatni a Napoli és az Empoli ellen. A 9 megszerezhető pontból tehát összesen csak egyet gyűjtöttek be, így az addig 100%-os Milan ellen oda kellett tenniük magukat.

Hazai környezetben mondhatni tökéletesen kezdték a rangadót: a 4. percben egy Milan szöglet után vezethettek egy gyors kontrát, Dybala indítása után pedig Morata szaladt el. A spanyol támadó tökéletesen fejezte be az akciót, így a Zebrák rögtön a legelején előnybe kerültek. Ez a találat rá is nyomta a bélyegét a játékra, a vendégek nem igazán tudtak mit kezdeni. A Juventus élvezte az előnyt és az első játékrészben stabilan irányították az eseményeket. Nem volt különösebben nagy a tempó, sok a helyzet, vagy szórakoztató a játék, de az eredmény abszolút a hazaiaknak kedvezett,

A fordulás után a Milan próbált kezdeményezőbb lenni és agresszívabban fellépni a középpályán. Helyzetekig azonban nem igazán jutottak. Legfeljebb a szabálytalanságok száma nőtt, igaz az nem tett jót az amúgy növekvő tempónak. A Juventusnak esze ágában sem volt növelni az előnyt, inkább csak szerették volna kihúzni a hátralévő időt. A Milan viszont támadott volna, ám nem tudtak helyzeteket kialakítani. A csavart azonban – ahogy a mérkőzés elején is – egy szöglet hozta el. A 76. percben ismét egy vendég szöglet következett, ami után Rebic fejelte a labdát a kapuba. 1-1-re módosult az állás, ami sokat lendített a hajrán.

Ismét nyílt lett a játék, a Juve pedig nehezen tudott ismét felpörögni. A második játékrész már egyértelműen a Milannak nézett ki jobban és meg is volt a meccslabdája Pioli alakulatának. Újra azonban már nem sikerült betalálniuk, így meg kellett elégedniük egyetlen ponttal. A Juventus így tovább várhat idei első bajnoki győzelmére, a Milan viszont átmenetileg a 4. helyen áll.

Juventus – AC Milan 1-1 (1-0)
Helyszín: Allianz Stadion (Torinó); Vezette: Doveri
Gólszerzők: Morata (4.), Rebic (76.)
Sárga: Dybala; ill. Tonali
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Szczesny – Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Danilo – Rabiot, Locatelli, Bentancur, Cuadrado (Chiesa) – Morata (Kean), Dybala (Kulusevski). Edző: Allegri.

AC Milan: Maignan – Theo Hernandez, Kjaer (Kalulu), Romagnoli, Tomori – Kessie  (Bennacer), Tonali – Leao, Brahim Diaz (Maldini), Saelemaekers (Florenzi) – Rebic. Edző: Pioli.

A forduló eddigi eredményei

Péntek
Sassuolo – Torino 0-1

Szombat
Genoa – Fiorentina 1-2
Inter – Bologna 6-1
Salernitana – Atalanta 0-1

Vasárnap
Empoli – Sampdoria 0-3
Venezia – Spezia 1-2
Lazio – Cagliari 2-2
Verona – AS Roma 3-2
Juventus – AC Milan 1-1

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása