Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Benzema Puskás Ferenc nyomdokaiba léphet

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid a hajrában fordított és győzött a Valencia ellen a spanyol bajnokság 5. fordulójában. A győztes gólt a jelenleg nagyon jó formában lévő Karim Benzema lőtte, aki soha nem kezdett még ilyen jól szezont a Real Madridban, ezzel pedig Puskás Ferenc nyomdokaiba léphet.

(Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images)

Puskás Ferenc a Real Madrid és a spanyol labdarúgás vitathatatlan legendája. A magyar játékos négy alkalommal hódította el a La Liga gólkirályának járó Pichichi-trófeát, ráadásul mindezt 30 éves kora után érte el. Ha Karim Benzema továbbra is tartani tudja ezt a formáját, akkor hasonló utat járhat be karrierje utolsó éveiben, mint Puskás.

A magyarok legendája 31 évesen érkezett a Real Madridhoz, elképesztő fizikummal. Végül 33, 34, 36 és 37 évesen lett a La Liga gólkirálya, ami elképesztő bravúr.

Most hogy a nyolcszoros Pichichi-díjas Lionel Messi kikerült a képből, Benzemának nagy esélye van arra, hogy madridi karrierje során először hódítsa el a gólkirályi címet, különösen, hogy ha ilyen mértékben folytatja a gólgyártást: a francia csatár 5 mérkőzésen már 6 gólnál tart a spanyol bajnokságban, amivel jelenleg vezeti is a tabellát. Benzema az előző két szezonban csak a második helyet szerezte meg Messi mögött.

Benzema most 34 éves korában szeretné először elnyerni a díjat, amivel Puskás mellé kerülne a spanyol futball történelemkönyvében. A francia mellett Luis Suarez is elérhetné ezt 35 évesen, ám jelenleg még csak egy gólt szerzett 5 mérkőzésen a La Ligában.