Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: közleményt olvasott fel a vezetőedző

A Barcelona kétes jövőjű vezetőedzője a szerda délutáni sajtótájékoztatóján mindenféle újságírói kérdést megelőzően egy közleményt olvasott fel a pletykák eloszlatása érdekében (?)…

A Barcelona sokat bírált vezetőedzője, Ronald Koeman a szerdai sajtótájékoztatón felolvasta a mondandóját, majd felállt és távozott:

“Jó napot kívánok mindenkinek. A klub – velem a vezetőedzői poszton – éppen újraépíti a csapatot. Az anyagi helyzet hatással van a sportszakmai döntésekre, s ez fordítva is igaz. Ez azt jelenti, hogy jelentős anyagi támogatás nélkül kell új csapatot építenünk. Ehhez idő kell. A jelen fiatal tehetségei néhány éven belül világsztárok lehetnek. Ennek az időszaknak a nagy előnye, hogy a fiatal játékosok olyan lehetőséghez jutnak, mint annak idején Xavi vagy [Andrés] Iniesta, ám ehhez türelmesnek kell lenni. Siker, ha a bajnokságban minél előkelőbb helyen állunk. A nemzetközi futball remek leckékkel szolgál a fiataloknak. A Bajnokok Ligájában nem számíthatunk csodákra. A Bayern München elleni vereséget ennek tudatában kell értékelni. Ezt a procedúrát tiszteletben kell tartani és támogatni kell. Tudom, hogy a sajtó megérti ezt a helyzetet. A Barca történetében nem ez az első ilyen eset. Számítunk a segítségére a nehéz időkben. A stáb tagjai és a játékosok hálásak a szurkolók támogatásáért, mint például amelyet a Granada elleni meccsen kaptunk. Hajrá, Barca! Köszönöm, hogy eljöttek.””

Koeman, a csapat egykori játékosa tavaly augusztusban vette át a Barca irányítását, és bár a Király-kupát megnyerték vele, a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúztak, és a bajnokságban is csak a harmadik helyezést kaparintották meg az Atlético Madrid és a Real Madrid mögött. Ennek ellenére az idei szezonra is megkapta a bizalmat, a türelem azonban mostanság elfogyni látszik.