Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: „Messi megtartása egy mérgező ajándék lett volna”

Az idei év legnagyobb meglepetését okozta, hogy Lionel Messi a tervekkel ellentétben mégsem hosszabbított az FC Barcelona csapatával, és ingyen lelépett a Paris Saint-Germain együtteséhez. Mostanra egyre többen látják be, hogy mindenképp az argentin elengedése volt a helyes a döntés.

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Barcelona szurkolók szíve szakadt meg aznap, amikor az FC Barcelona és Lionel Messi bejelentette, hogy véget ér a közös történet. A korábbi visszakozás ellenére mégis távozott a Camp Nou kedvence, és a francia PSG-nél újra barátja, Neymar csapattársa lett.

A drukkerek természetesen teljesen felháborodtak a Barca azon lépésétől, hogy nem tettek meg mindent Messi megtartásáért. Ám mára egyre inkább kirajzolódik, hogy valóban már hosszú évek óta tarthatatlan gazdasági helyzetbe juttatta a pénztárat a dél-amerikai veterán bérének kifizetése. Igaz, sok más téren is könnyelműen költekezek a katalánok.

A SPORT-nak nyilatkozott a minap a Barcelona gazdasági ügyekért felelős alelnöke, Eduard Romeu. A szakember korábban is helyeselte Messi elengedését, amit most csak megerősített.

„Nem igaz, hogy neme mondtunk a megbeszélt szerződésre. Ez nem állt volna a hatalmunkban. Ez egy olyan művelet volt, amelyet nem engedhettünk volna meg klubként. Nem illik hozzánk, a gazdasági struktúránkba. Lehetőségünk volt, hogy szerződést adjunk neki, de az egy mérgezett ajándék lett volna, melyet gazdasági szempontból már nem volt lehetőségünk ajánlani. Az egész intézményünk veszélybe került volna, és azt elnök is azt mondta már, hogy senki nem állhat a klub felett. Ez volt a helyes döntés. A klub már így is túlzott erőfeszítéseket tett, így egyetértettünk mindezzel.”

– számolta be a nyári eseményekről, Bartomeu.