Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: tovább szárnyal a Rayo, Falcao a 96. percben szállította a győzelmet – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) hétközi, 6. fordulójának kedd esti műsorában a veretlen Athletic Club együttese a kiválóan teljesítő újonc Rayo Vallecano csapatát látta vendégül a San Mamésben…

(Photo by Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

A spanyol élvonalba frissen feljutó Rayo Vallecano csapata újabb értékes skalpot gyűjtött be az Athletic Club 2-1-es idegenbeli legyőzésével. A madridi vendégek idejekorán máris sokkolták baszkokat, ugyanis az ötödik percben Guardiola kiugratásából Álvaro García emelt elegánsan Simon ketrecébe. A korán hátrányba kerülő házigazda igyekezett magához ragadni az irányítást, de N. Williams révén egy ideig csak kihagyott helyzetekig jutottak, mígnem a 33. percben egy kapu elé ívelt szabadrúgást Ciss csúsztatott a saját hálójába, öngóllal egyenlített az Athletic. A félidei 1-1-es állás után a térfélcserét követően leszakadt az ég, miközben Raúl Garcíáék gőzerővel igyekeztek az újabb gólért. A veszélyes bilbaói próbálkozások ellenére a Rayo becsülettel állta a sarat, majd a hosszabbítás perceiben Bebe kapu előterébe rajzolt szabadrúgását a csereként beálló rutinos Radamel Falcao pofozta közvetlen közelről a hálóba, így alárendelt szerepe ellenére a Rayo mindhárom pontot elvitte északról.

Újabb győzelemével a fővárosiak felkapaszkodtak a negyedik helyre, egy ponttal megelőzve a szezonbeli első vereségét most elszenvedő Athletic gárdáját.

Athletic Club – Rayo Vallecano 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Ciss (33. – öngól), ill. Á. García (5.), Falcao (90+6.)

(A videó a Youtube oldalán keresztül tekinthető meg.)

 A 6. forduló eddigi eredményei, további programja

Kedd:
Getafe – Atlético Madrid 1-2
Levante – Celta Vigo 0-2
Athletic Club – Rayo Vallecano 1-2

Szerda:
19:30 Espanyol – Deportivo Alavés
19:30 Sevilla – Valencia (tv: Spíler 2)
22:00 Real Madrid – Mallorca (tv: Spíler 2)
22:00 Villarreal – Elche

Csütörtök:
19:30 Granada – Real Sociedad
19:30 Osasuna – Real Betis (tv: Spíler 2)
22:00 Cádiz – FC Barcelona (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye