Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola: “nincs semmi értelme az U23-as bajnokságnak”!

Pep Guardiola, az angol labdarúgó bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere értetlenül áll azelőtt a tény előtt, hogy Angliában továbbra is csak hármat lehet cserélni egy mérkőzés folyamán.

(Photo by Barrington Coombs/PA Images via Getty Images)

A Manchester City együttese a tegnapi nap folyamán az angol Ligakupában lépett pályára, és aratott magabiztos, 6-1-es sikert a harmadosztályú Wycombe Wanderers ellen. A találkozón Pep Guardiola több fiatalnak is lehetőséget adott, mivel számos sérültje van a keretben. A mérkőzés után arról kérdezték a City trénerét, hogy mennyire nehéz napjainkban egy fiatalnak bemutatkoznia a felnőttek között. Guardiola korábban már többször kiemelte, hogy szerinte az U23-as bajnokságnak semmi értelme nincs, és a fiataloknak inkább a másod- vagy a harmadosztályban kéne edződniük:

Az lenne a legjobb a fiataloknak, ha minden héten Wycombe típusú csapatokkal játszanának, ahol az Adebayo Akinfenwa típusú támadók ellen edződhetnének. Ez lenne a legjobb a fejlődésük szempontjából. A Championshipben vagy a Leauge One-ben kéne játszaniuk, nem 17-18 éves fiatalok ellen, akiket 5-6 góllal megvernek. Ebből nem tanulnak semmit.

Guardiola ezt követően kitért arra is, hogy a szigetországban továbbra is csak 3-at lehet cserélni egy mérkőzésen:

Minden más országban öt cserelehetőség van, itt pedig csak három. Ilyen sűrű program mellett sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez nevetséges. Ezért történik több sérülés. Mindenhol máshol jobban odafigyelnek ezáltal a játékosok egészségére.

A Manchester City együttesére a közeljövőben három rendkívül komoly idegenbeli mérkőzés vár, hiszen a bajnokságban a Chelsea és a Liverpool otthonában lépnek pályára, a két mérkőzés között pedig a PSG-hez látogatnak a BL-ben.