Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovák kupa: tizenegyesekkel búcsúzott a DAC

A bajnokságban a mérsékelt rajt után egyre inkább magára találó felvidéki FC DAC 1904 együttese a Szlovák kupa harmadik fordulójában déli rangadón a másodosztályú Révkomárom vendége volt…

 

Az FC DAC 1904 csapata hiába játszott közel a legerősebb összeállításában, gól nélküli döntetlen után büntetőkkel kiesett a Szlovák kupa legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésén a Révkomárom ellen. Németh András csapata már az első félidőben is fölényben játszott, az 59. perctől pedig létszámfölénybe került, ennek ellenére nem sikerült dűlőre vinni a továbbjutás kérdését, és gól nélküli döntetlennel zárult a rendes játékidő. A 90 perc után egyből a tizenegyespárbaj következett, melynek első körében Hahn János is hibázott, majd bár a szerdahelyiek másik pályára lépő magyar légiósa, Schäfer András eredményes tudott lenni, az ötödik párban Davis is rontott, így az alacsonyabb osztályú csapat jutott tovább a következő körbe.

A mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett a szerdahelyiek gambiai légiósa, Sainey Njie, akinek állapotával kapcsolatban dr. Fegyveres Zsolt csapatorvos úgy fogalmazott, hogy: “sajnos egy nagyon súlyos sérülés történt a mai  kupamérkőzés 52. percében. Két játékosunk összeütközését követően Sainey Njie koponyasérülést szenvedett. Helikopterrel kellett átszállítani Érsekújvárba. Az állapota stabil, eszméleténél van, kommunikál, térben és időben orientált. További kivizsgálások várnak rá, ezek alapján fogjuk tudni, szükséges-e a műtéti beavatkozás.”

Szlovák kupa, a 32 közé jutásért:
Révkomárom – FC DAC 1904 0-0 (0-0) – büntetőkkel: 4-3
Gólszerzők: ill.