Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhetnek a nézők Argentínában – HIVATALOS

Miután Dél-Amerikában rendszerint súlyosabb károkat okoz(ott) a járvány, mint például Európában, ezért a lazító intézkedéseket tekintve is később járnak, mint az öreg kontinensen…

(Photo by Marco Di Lauro/Getty Images)

A keddi napon vált hivatalossá, hogy Argentínában is elkezdik visszaengedni a nézőket az egyes mérkőzéseken a lelátókra.

Az argentin kormány részéről Carla Vizzotti egészségügyi miniszter hivatalos sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy október 1-jétől mintegy másfél évnyi szünetet követően újra mehetnek drukkerek a stadionokba. A szabályozás értelmében a létesítmények 50%-os kapacitás mellett működhetnek, mely például a Monumental esetében valamivel több, mint 36 000 főt jelent, míg a legkisebb stadion, a Godoy Cruz otthonául szolgáló Estadio Feliciano Gambarte esetében is 9000 főt.

A jövő hétvégén esedékes fordulóban a szurkolók első ízben egyébként Mar del Platában az Aldosivi – Unión találkozón térhetnek vissza, de ne feledjük, hogy ebben a fordulóban kerül sor a Superclásicóra is a River Plate és a Boca Juniors között.